In gesprek met Rogier Haer van autodealer Wittebrug, Den Haag

Geplaatst op 01-04-2021

Voor diegenen die niet zo bekend zijn in de autowereld: ‘Wittebrug’ is een grote autodealer in het westen van ons land en vertegenwoordigt enkele gerenommeerde automerken. Autoliefhebbers kunnen in de vele showrooms hun hart ophalen. Het bedrijf bestaat al sinds 1939 en heeft meer dan 450 mensen in dienst. Wittebrug heeft ook een leasebedrijf en drie schadeherstelbedrijven. Sinds 2010 behoort Wittebrug tot de Riva Holding, een van de grootste en meest innoverende autodealerholdings van Nederland.

Investeren in Groene Stroom

Bij moderne tijden horen ook moderne eisen. Het onderwerp duurzaamheid nemen wij bij de Wittebrug heel serieus’, is op hun website te lezen. Dat beaamt Rogier Haer, medewerker operations bij het autobedrijf: ‘’Voor ons is bijvoorbeeld het investeren in zonne-energie belangrijk. Wij hebben 22 panden en voor elk pand zijn of worden de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen onderzocht. Panden die in eigen beheer zijn, waar de draagconstructie de installatie toelaat, geen parkeerdek heeft en waar wij het pand niet binnen afzienbare tijd verlaten, komen in aanmerking voor de plaatsing van zonnepanelen. Zo dragen wij een steentje bij aan het milieu. Door de fiscale voordelen is het ook nog aantrekkelijk voor een ondernemer om in groene stroom te investeren.”

Op aanbeveling van installateur

“Voor de veiligheid van onze werknemers en de klanten en vanwege de eisen van de verzekeringsmaatschappij is het noodzakelijk onze elektrische installaties regelmatig te laten keuren. Wij zijn met Parkstad Inspecties in contact gekomen op aanbeveling van ons installateur. De persoonlijke kennismaking met Chantal Dupuis was heel positief en wij zijn akkoord gegaan met de offerte die zij heeft aangeboden. Ik kan wel zeggen dat de planning en uitvoering van de inspecties gesmeerd verloopt. Daar ben ik bijzonder tevreden over.“

Niet alleen de planning en uitvoering vindt Rogier Haer belangrijk. “Dat klopt. In een goede samenwerking zijn communicatie, bereikbaarheid en oplossingsgerichtheid, om maar een paar zaken te noemen, net zo belangrijk. Er kan zich altijd een akkefietje voordoen, maar dat wordt snel en adequaat door de mensen van Parkstad Inspecties opgelost. Als er specifieke wensen zijn vanuit een van onze locaties, bespreekt men dit rechtstreeks met hen. Daar zit ik niet tussen en dat is zeer efficiënt en plezierig. Ik kan niets anders zeggen.”

Verschillende keuringen, verschillende termijnen

Het enige wat Rogier Haer lastig vindt zijn de verschillende termijnen van herkeuring van de diverse normen. Sommige inspecties moeten om de 3 jaar en andere weer om de 5 jaar plaatsvinden. “Hier kan Parkstad Inspecties uiteraard niets aan doen, maar als je veel panden in beheer hebt, zorgt dit wel voor een onnodige ingewikkelde planning. Waarom niet eenzelfde termijn voor alle inspecties? Dat draagt bij aan standaardisering en zorgt voor eenvoudig beheer.” Een suggestie die waarschijnlijk niet eenvoudig is op te lossen, maar die wel doorgegeven wordt. Daar kan Rogier Haer op rekenen.

Ook interesse in de inspectie van elektrische installaties volgens SCIOS Scope 8 en Scope 10 of inspectie van de zonnestroominstallaties volgens SCIOS Scope 12? Accountmanagers Chantal Dupuis en Peter Harmsen vertellen er graag meer over!

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign