SCIOS Scope 12 inspectie zonnestroominstallaties

Uw verzekering vraagt om een inspectie van uw PV-installatie. Wij inspecteren zonnestroominstallaties volgens SCIOS Scope 12, de nieuwe inspectiestandaard die in 2020 door het Verbond van Verzekeraars samen met deskundigen uit de PV-panelen en inspectiebranche in het leven is geroepen. Tijdens een SCIOS Scope 12 inspectie controleren we de PV-panelen op het dak, de omvormer(s) en de bijbehorende elektrische voorzieningen. We kijken naar brandrisico's en de elektrische veiligheid. Ook checken we of de documenten over de bouwkundige veiligheid aanwezig zijn. Daarbij hanteren we de normen NEN 1010 en de NEN-EN-IEC 62446-1 (hoofdstuk 4 t/m 6).

De eerste keer dat uw zonnestroominstallatie wordt geïnspecteerd, voeren we een Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) uit. Als de herinspectietermijn is verstreken (die is 5 jaar of korter, dat hangt van uw verzekering af), volstaat een Periodieke Inspectie (PI)

Belangrijk om aan de eisen van uw verzekeraar te voldoen

Als SCIOS gecertificeerd bedrijf zijn wij bevoegd de inspectie te registreren in het SCIOS-portaal met adres en installatie-eigenschappen. Vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en SCIOS-gecertificeerde bedrijven hebben toegang tot dit portaal. Ook Installatieverantwoordelijken kunnen toegang vragen voor hun eigen adres(sen).
In het portaal wordt de inspectie geregistreerd:

  • met constateringen bij afkeuringspunten;
  • zonder constateringen bij goedkeuring van de installatie.

Combinatie-inspecties mogelijk

Schrijft uw verzekering voor de overige elektrische installaties ook een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 voor? Of vraagt uw RI&E om een NEN 3140 inspectie waarmee de aanraakveiligheid van die elektrische installaties wordt onderzocht? Onze inspecteurs kunnen meerdere inspecties combineren: dat scheelt gedoe en kosten!

Bel ons op 088-467 73 00 voor een een aanbieding op maat of een prijsopgave.

Lees ook het artikel in het vaktijdschrift Henk & Fred: 8 brutale vragen over de inspectie van PV-panelen aan onze inspecteur Ralp Aretz.

SCIOS Scope 12 inspectie zonnestroominstallaties
  • Goed opgeleide en ervaren e-inspecteurs
  • Onafhankelijk en objectief advies
  • Inspecteurs in heel Nederland
  • SCIOS gecertificeerde scopes 8, 9, 10 en 12
  • Heldere rapportages

Zij kozen ook voor parkstad Inspecties

disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign