overzicht referenties parkstad inspecties
 • Alles
 • Elektrische installaties
 • Energie
 • Opleidingen
 • Stookinstallaties
 • Conditiemeting
 • Advies
 • Alles
 • Installatiebedrijven
 • Industrie
 • Verzekering verplicht
 • Onderwijs / Zorg
 • Retail
 • Overheid en semi-overheid

Referentie Everris International

Everris International

Everris International B.V. is onderdeel van ICL Specialty Fertilizers, een wereldwijde leider in plantenvoeding. Alles wat ze doen, is gericht op één doel: planten, gewassen en gras beter laten groeien. Ze benutten state-of-the-art precisievoeding en technologie om verzekerd te zijn van optimale gewasontwikkeling en kwaliteit, zonder dat de groei ten koste mag gaan van het milieu. Op de locatie in Heerlen houdt Everris International zich vooral bezig met het veredelen van kunstmest. 

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van gasleidingen volgens SCIOS. De beide bedrijven werken al jaren samen en kunnen goed met elkaar sparren. “Bovenal ontzorgt Parkstad Inspecties ons,” aldus Ton Leenders, senior Process Engineer bij Everris International. “Als er weer inspecties moeten worden gedaan, ontvang ik van hen een bericht.”

Hoog niveau HSE

De locatie van Everris International in Heerlen houdt zich vooral met het veredelen, mengen, verpakken en distribueren van kunstmest producten. “Alles op gebied van HSE (Health/Safety/Environment) dient op een hoog niveau goed geregeld te zijn,” stelt Ton Leenders. “We leggen de lat hoog en zijn hierin streng naar onze medewerkers en contractors. Als persoonlijke certificeringen zijn verlopen heeft dat consequenties voor de werkzaamheden die een medewerker mag uitvoeren.”

NEN 3140

Periodiek moeten alle vaste elektrische installaties worden gekeurd volgens de NEN 3140, de arbeidsmiddelen worden jaarlijks onderworpen aan een keuring. Leo Finders, Inspecteur elektrische installaties bij Parkstad Inspecties, stemt voordat hij begint met inspecteren zijn werkwijze af met Ton Leenders. “We spreken vooraf door wat er gaat gebeuren,” vertelt Ton Leenders. “Dan ontvangt Leo Finders de fabrieksinstructie en vervolgens gaat hij, na aanmelding op de betreffende afdeling, zelfstandig aan de slag, altijd binnen één specifiek deel van de fabriek.”

Goede afstemming en planning

Bij Everris International wordt gewerkt in drie- en vierploegendiensten; het productieproces kan dus niet zo maar worden onderbroken. Dat heeft consequenties voor de inspecties. “Een goede planning en afstemming is dus belangrijk,” aldus Leo Finders. “Standaard voegen we aan de NEN 3140 inspectie een thermografisch onderzoek toe. Dat biedt ons een goed beeld van de elektrische veiligheid van de installaties.”

Volwaardige sparringpartner trekt zelf aan de bel

De heren kunnen het goed met elkaar vinden. Beiden zijn technisch opgeleid; er zijn dus altijd onderwerpen om over te praten. “Ik heb aan Parkstad Inspecties een volwaardige sparringpartner,” stelt Ton Leenders. “Op gebied van normering en de wet- en regelgeving is zichtbaar dat de lat door de overheid en onze eigen organisatie steeds op een hoger niveau wordt gelegd. Dan vind ik het fijn om met een bedrijf, zoals Parkstad Inspecties, samen te werken dat me attendeert wanneer een wijziging op ons bedrijf van toepassing is. Dat vind ik ook de kracht van Parkstad Inspecties: ze trekken zelf op tijd aan de bel, alles is altijd up-to-date en afspraak is afspraak.”

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign