SCIOS Scope 10 Inspectie

Meer inzicht in uw brandrisico’s

De brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8220, geeft u inzicht in de brandrisico’s van uw elektrisch materieel. Belangrijk voor de continuïteit van uw bedrijf. Door brandrisico’s in uw panden namelijk goed in te schatten, kunt u brand voorkomen of beperken. Uit ervaring weten we dat gevaar in een klein hoekje kan schuilen.   

De brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 is op verzoek van het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld. Met deze inspectie weet u zeker dat u aan de polisvoorwaarden van uw brandrisicoverzekering voldoet van onder meer: Avéro en Nationale Nederlanden. In Vaktijdschrift Mag1010 van september 2017 leggen de verzekeraars uit waarom zij achter deze nieuwe certificatie staan.

WAT HOUDT EEN BRANDRISICO-INSPECTIE SCIOS SCOPE 10 IN?

Een erkend en onafhankelijk keuringsbedrijf inspecteert uw elektrisch materieel: de elektrische installatie en risicovolle elektrische apparaten. Die inspectie past precies bij de risicofactoren van uw bedrijf en bestaat altijd uit: 

 • een visuele controle, er worden foto’s gemaakt van risicovolle situaties;
 • metingen en testen;
 • infraroodopnames van de verdeelinrichtingen om de temperatuur te controleren.

Uiterlijk 2 weken na de inspectie ontvangt u een helder, begrijpelijk inspectierapport met alle bevindingen. 

Klik hier als u direct een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 wilt aanvragen.

KENMERKEN

 • U voldoet hiermee aan de eisen die uw verzekeringsmaatschappij stelt aan de keuring van de elektrische installatie en het gebruik ervan.
 • De inspectie wordt uitgevoerd door een onafhankelijk inspectiebedrijf (Parkstad Inspecties).
 • De inspectie bestaat uit een uitgebreide visuele inspectie, metingen en beproevingen en warmtebeeldopnames.
 • U krijgt inzicht in de belangrijke elektrische risico’s die de continuïteit van uw bedrijf bedreigen.
 • De SCIOS Scope 10 inspectie geeft extra aandacht aan elektra risico’s die in uw branche veel voorkomen.
 • De inspectie richt zich ook op risicovolle elektrische apparaten.
 • Eke afwijking wordt gefotografeerd en aangeduid zodat uw installateur deze eenvoudig kan opsporen.
 • Van elke afwijking wordt het risico omschreven en aangegeven wat u moet doen om het probleem op te lossen.
 • U krijgt inzicht in de oorzaken van de gebreken. Zo weet u of u daar zelf iets aan kunt doen of niet.
 • U krijgt bij de rapportage ook advies op maat. Daarmee kunt u in de toekomst dezelfde afwijkingen voorkomen.
 • Afhankelijk van het soort installatie en het aantal constateringen volgt er een herinspectie door een inspecteur op locatie of een herbeoordeling van het door de installateur aangeleverde bewijslast / documentatie, inclusief een volledig ingevulde en ondertekende herstelverklaring. Deze herstelverklaring vindt u bij de rapportage.  

N.B. Een brandrisico-inspectie let op andere zaken dan een NEN 3140 inspectie; hierin wordt ook aanraakgevaar meegenomen. Om aan de Arbowet te voldoen dient u daarom tevens een NEN 3140 inspectie te laten uitvoeren.

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie over Brandrisico-inspectie Scope 10 hier voor het artikel op de website van SCIOS, de stichting die kwaliteitssystemen ontwikkelt en beheert voor de inspectiebranche.

BRANDRISICO-INSPECTIE SCIOS SCOPE 10 AANVRAGEN

Klik hier als u direct wilt weten wat een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 kost of als deze inspectie wilt aanvragen.
 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
In heel Nederland

Onze inspecteurs en adviseurs wonen verspreid door het hele land en werken bij opdrachtgevers in heel Nederland. Ondersteuning krijgen ze vanuit het kantoor in Schinnen (L).

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign