Referentie Jan Linders Horst

Geplaatst op 14-12-2021

“Met flexibele en gedreven partners haal je de eindstreep.”

De vernieuwde supermarkt Jan Linders in Horst is net twee maanden open en de bezoekers zijn enthousiast over hun supermarkt. De winkel is ruim, licht, overzichtelijk en met veel nieuwe service-elementen. Dat wordt gewaardeerd, zo kunnen we online lezen.

Ook bouwcoördinator Erwin van Bommel is tevreden. “We hebben het samen weer gefixt. Met een goede voorbereiding, strakke planning en met flexibele externe partners die zich elke keer weer inzetten. En dat waarderen we ook in Parkstad Inspecties. We werken nu al verschillende jaren met hen. Inmiddels zijn we op elkaar ingespeeld en weten ze de weg binnen onze supermarkten.

Niet alleen de inspecteurs, ook accountmanager Peter Harmsen en Ron Eicher verantwoordelijke voor de planning, weten intussen hoe het reilt en zeilt binnen de retail. Een (ver)bouw van een supermarkt luistert nauw. In de regel is er maar een beperkte tijd beschikbaar; je wil namelijk niet te lang dicht zijn en vóór heropening van de nieuwe winkel alle installaties getest en gekeurd hebben. In Horst was de planning zelfs extreem kort; slechts 16 weken voor sloop, opbouw en inrichting tot aan opening.

Met Parkstad Inspecties zijn er korte lijntjes en we kunnen altijd voor extra advies bij hen terecht. En dat is af en toe ook nodig. Denk aan veranderende wet- en regelgeving en vragen van verzekeringspartijen.”

Meer dan een marktconforme prijs

Erwin van Bommel vervolgt: “Uiteraard moet de prijs marktconform zijn, maar het is een pluspunt dat Parkstad Inspecties net als wij, werken volgens standaarden zonder star te zijn. Meedenken is belangrijk, zeker als verschillende bedrijven tegelijkertijd aan het werk zijn. Zo start de inspecteur om 7.00 uur met de NEN 1010-keuring en altijd allereerst met de hoofdverdeelkast. Rond 7.15 uur is de elektrische installatie even spanningsloos en is er geen licht. Daarna kan het bouwteam van Jan Linders de rest van de dag ongestoord en zonder onderbrekingen, hun werk doen.”

Het belang van een keuringsrapportage NEN 1010 opleveringsinspectie

“De keuringsrapportages voldoen ook aan onze verwachtingen. Het zijn duidelijke rapporten met foto’s en complete instructies voor de E-installateur. Zij kunnen hiermee goed werken. Bij vragen schakelen ze snel en rechtstreeks met de inspecteurs. Beiden spreken dezelfde technische taal, dat is sowieso gemakkelijk. Als opdrachtgever hoef ik hier niet onnodig tussen te zitten.

Hoewel het voor een E-installateur niet altijd leuk is als de inspecteur opmerkingen of aanbevelingen heeft; we waarderen de onafhankelijke en kritische blik van Parkstad Inspecties. De opleveringsinspectie moet gewoon 100% in orde zijn. Een bevestiging dat de installateur goed werk heeft geleverd en verzekeraars hebben inzicht dat er een deugdelijke technische installatie is geïnstalleerd. Daarmee kunnen we het bouwproject afsluiten en verwacht ik later geen problemen bij een herkeuring. Iedereen tevreden, mooi toch.”

Duurzame ambitie

“Met onze winkel in Horst wilden we energieneutraal zijn. Helaas moesten we pas op de plaats maken; het Enexis netwerk moet eerst verzwaard worden om het hele dak vol te leggen met zonnepanelen om zo energie te kunnen terugleveren. We hebben genoegen moeten nemen met de plaatsing van 228 zonnepanelen voor direct eigen verbruik. Deze hebben we dan maar geplaatst in de bekende letters”, voegt de bouwcoördinator er lachend aan toe. “De inspectie zonnestroominstallaties, de SCIOS Scope 12 keuring heeft ook weer plaatsgevonden. Weer iets om af te vinken.”

Tips voor Parkstad Inspecties?

Op de vraag of Erwin van Bommel nog tips heeft voor het inspectiebedrijf, antwoordt hij: “We zijn blij met Parkstad Inspecties als partner; we passen goed bij elkaar. Dat staat buiten kijf. Wat mij betreft, mag er wel een persoonlijke noot toegevoegd worden bij de toezending van het zakelijke, professionele keuringsrapport. Als bouwcoördinator ben ik er niet altijd bij en Ik hoor graag of er nog bijzonderheden zijn geweest tijdens het werk. Waren er nog discussiepunten of kostte het moeite om zaken te regelen etc. Zo heb ik meer gevoel bij de professionele en onafhankelijke rapportage.”

Dank voor deze tip, die natuurlijk wordt doorgegeven aan de verantwoordelijken binnen Parkstad Inspecties. Erwin van Bommel mag rekenen op een terugkoppeling!

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign