Parkstad Inspecties en Interpolis starten samenwerking op het gebied van elektrakeuringen voor het MKB

Geplaatst op 26-10-2021

Parkstad Inspecties en Interpolis gaan samenwerken op het gebied van elektrakeuringen voor het MKB. Dit betekent dat Interpolis Elektrakeuringen - ook wel SCIOS scope 10 inspecties genoemd - door Parkstad Inspecties worden uitgevoerd. 

Met een SCIOS scope 10 inspectie controleert een inspecteur de brandveiligheid van het elektrisch materieel. De meeste branden ontstaan namelijk door onveilige situaties in elektrische installaties of de daarop aangesloten apparatuur. Door regelmatig een SCIOS scope 10 inspectie uit te voeren, wordt het risico op brand beperkt. Bovendien voldoen ondernemers hiermee aan de polisvoorwaarden die veel verzekeraars, waaronder Interpolis, stellen. “Wij zijn er trots op dat Interpolis ons als partner voor elektrakeuringen voor het MKB heeft gekozen. De behoefte aan een gevoel van veiligheid neemt steeds meer toe. Wij ondersteunen bedrijven in het maximaliseren van de veiligheid door inspecties, advies en educatie,” zegt Sjoerd van Montfort, operationeel manager bij Parkstad Inspecties.         

SCIOS gecertificeerd

Een Scope 10 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie die op de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8220 “Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico” is gebaseerd. De inspectie wordt uitgevoerd door een SCIOS gecertificeerde inspecteur. Deze inspecteur voert een aantal tests uit, zoals het controleren van verdelers, het testen van de aarding en aardlekschakelaar, het detecteren van hotspots met thermografie en het controleren van de achterliggende installatie. De inspecteur geeft tips en aanbevelingen om de brandveiligheid bij bedrijven te vergroten. Na het bezoek stelt de inspecteur een inspectierapport op met bevindingen die betrekking hebben op de brandveiligheid van het elektrisch materieel. 

Meer informatie over brandrisico-inspecties   

Over Parkstad Inspecties

Parkstad Inspecties is een landelijk werkend en onafhankelijk advies- en inspectiebureau. Het bedrijf inspecteert de veiligheid van en adviseert over gebouwgebonden elektrische installaties en (industriële) gas- en biomassa-installaties. Ook conditiemetingen van gebouwen voert Parkstad Inspecties uit evenals het geven van solide energie-adviezen.  

Met zo’n 60 inspecteurs en adviseurs – aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Schinnen - werkt Parkstad Inspecties voor bedrijven, overheden, instellingen en instituten in heel Nederland. Parkstad Inspecties ondersteunt hen bij het maximaliseren van de veiligheid en in het omlaag brengen van de milieubelasting. De opleidingstak van zusterbedrijf Parkstad Opleidingen leidt inspecteurs en monteurs op voor inspectie en onderhoud van technische installaties en leert medewerkers van opdrachtgevers veilig te werken met deze installaties.

Over Interpolis

Interpolis is een van de meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met haar Glashelder-campagne onderstreept Interpolis waar ze voor staat: transparantie. Interpolis maakt verzekeren minder complex. Dit doet zij door consumenten en ondernemers bewust te maken van mogelijke risico’s waaraan zij blootstaan en door relevante oplossingen te bieden. Op deze manier helpt Interpolis particulieren en bedrijven te focussen op wat echt belangrijk is. 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign