Parkstad Inspecties scoort grote opdracht bij woningcorporatie Vestia

Geplaatst op 02-08-2021

Parkstad Inspecties heeft een grote opdracht binnengehaald. Na de zomer start het bedrijf met een grote inspectieopdracht voor woningcorporatie Vestia. Het betreft een NEN 3140 inspectie conform de kwaliteitsstandaarden van SCIOS Scope 8 en een SCIOS Scope 10 inspectie bij verschillende panden van Vestia in de omgeving van Rotterdam/Den Haag. Deze inspecties toetsen - conform wettelijke eisen - de aanraak- en brandveiligheid van elektrotechnische installaties.

Vestia heeft Parkstad Inspecties middels een aanbesteding deze opdracht verstrekt. “Parkstad Inspecties bood ons een goed doortimmerd plan van aanpak aan. Dat bovendien scherp geprijsd was,” aldus Koos Oldenbeuving, contractbeheerder bij Vestia.

Direct na de zomer begint Parkstad Inspecties met de eerste veiligheidsinspecties aan de elektrische installaties en de brandrisico-inspecties aan het elektrisch materieel van de betreffende objecten. Dit alles volgens de eisen, zoals vastgelegd in SCIOS Scope 8 en 10. Het project eindigt uiterlijk op 31 juli 2022. 

Samenwerken en ontzorgen

Fijn aan deze opdracht voor Vestia is dat we als onafhankelijke partij nauw samenwerken met een installatiebedrijf dat al jaren de installaties van de verschillende percelen van Vestia beheert en onderhoudt. Het voordeel hiervan is dat deze installateur de installaties en de percelen van Vestia goed kent en dat eventuele kleine problemen vaak direct hersteld kunnen worden. Hierdoor kunnen installaties vrijwel in één keer worden goedgekeurd. Door een goede samenwerking kunnen we de opdrachtgever geheel ontzorgen op het gebied van elektrotechnische installaties,” geeft Sjoerd van Montfort, operationeel manager bij Parkstad Inspecties, aan. 

Social return

In de aanbesteding is social return opgenomen. Dit betekent dat Parkstad Inspecties een bijdrage levert in het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het creëren van werkervaringsplaatsen en/of het creëren van stageplaatsen voor de regio Rotterdam-Zuid. Parkstad Inspecties is in overleg met MVO Okay bezig met het opzetten van een opleidingstraject voor SCIOS Scope 8 voor zes personen met een mbo-opleiding in elektrotechniek (minimaal niveau 2) ter waarde van ruim € 25.000. Bij succesvolle afronding van deze opleiding ontvangt de betreffende deelnemer een diploma en krijgt hij/zij de mogelijkheid om 3 maanden stage te lopen bij Parkstad Inspecties met uiteindelijk een kans op een baan bij het betreffende bedrijf.  

Over Vestia

Vestia is een grootstedelijke corporatie en verhuurt, verkoopt en beheert ongeveer 65.000 woningen in heel Nederland, maar met name in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Vestia zet zich in voor tevreden huurders en voor betaalbare woningen van goede kwaliteit voor mensen met een laag/midden inkomen of een kwetsbare positie. 

Foto: Arnoud Kos van Studio Kozzmozz

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign