Interview Frank Smits in vaktijdschrift Mag1010 over SCIOS Scope 10 certificatie

Geplaatst op 08-12-2017

Lees hier het hele artikel.

"De eerste NTA 8220 inspecteurs zijn gecertificeerd" is de kop van het interview met Frank Smits in vaktijdschrift Mag1010 november 2017. Voorlopig gecertificeerd volgens SCIOS Scope 10 dan, want de gloednieuwe NTA 8220 wordt pas op 18 december a.s. gepubliceerd. De inspectie richt zich op de brandveiligheid van elektrische materieel in gebouwen volgens de methodiek die bij NEN is vastgelegd in de al genoemde NTA 8220.

Het preventieve toezicht op de veiligheid van de elektrotechniek in gebouwen, bij bedrijven en in de infrastructuurd door de markt zelf, komt sinds enkele jaren steeds verder van de grond. Dat is wat de terugtredende overheid al sinds de liberalisering van de openbare elektriciteitsvoorziening in ons land wil. Met vastlegging van deze inspectiemethodiek door alle betrokken partijen in de nieuwe NTA en de kwaliteitsborging middels SCIOS certificering is weer een belangrijke stap voorwaarts gezet op de weg naar die zelfregulering.

Bij het ter perse gaan van het artikel was dit nog niet bekend, maar inmiddels is Parkstad Inspecties SCIOS Scope 10 gecertificeerd door KIWA. Als eerste bedrijf in Nederland; diverse andere inspectiebedrijven hebben hun inspecteurs inmiddels ook opgeleid en zullen spoedig eveneens gecertificeerd worden.

Frank Smits, onze oprichter, is lid van het College van Deskundigen van SCIOS. Samen met ET-inspecteursvereniging iKeur, de grote verzekeringsmaatschappen en andere belanghebbende marktpartijen en organisaties is hij al jarenlang betrokken bij de regulering van de kwaliteit en veiligheid van de elektrotechniek in Nederland.  Daarnaast werkt hij in verschillende commisie en werkgroepen bij NEN mee aan de ontwikkeling van de elektrotechnische normen, waaronder NEN 3140 en 3840, de nieuwe NTA 8220 en NPR 8040-1.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign