1e SCIOS Scope 10 certificaat aan Parkstad Inspecties uitgereikt

Geplaatst op 03-11-2017

KIWA reikte dinsdag 31 oktober 2017 aan Parkstad Inspecties als eerste bedrijf in Nederland het voorlopige certificaat uit voor SCIOS Scope 10. De officiële bekrachtiging vindt plaats als de norm NTA 8220 (waarnaar de SCIOS Scope 10 verwijst) wordt gepubliceerd. Deze publicatie is voorzien op 18 december 2017. 

Vanaf 1 januari 2018 vragen veel verzekeraars aan bedrijven met een brandverzekering voortaan een inspectie te laten uitvoeren volgens SCIOS Scope 10. Inspecteurs die de beoordeling uitvoeren, moeten voor de nieuwe certificering SCIOS Scope 10 erkend worden, zodat hun kwaliteit is gegarandeerd. Ook het bedrijf wordt geaudit. Zowel inspecteurs als organisatie doorliepen met goed gevolg de audits. Afgelopen dinsdag ontvingen de inspecteurs de voorlopige SCIOS Scope 10 diploma's en het bedrijf  kreeg het bedrijfscertificaat SCIOS Scope 10 uit handen van Ben Visschedijk, Unitmanager Installation and Public Utilities bij Kiwa.

Verder op de foto vlnr: Etienne Hochs, algemeen directeur en Frank Smits, commercieel directeur van Parkstad Inspecties.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign