Nieuwe wetgeving NOx-emissie en NEN 1010

Geplaatst op 07-04-2017

Voor de NOx-emissies (stookinstallaties) en NEN 1010 (elektrische installaties) zijn er wijzigingen in de wetgeving sinds 1 januari 2017.

NOx-emissie

Vanaf 1 januari 2017 moeten alle middelgrote stookinstallaties (1 tot 50 MW) voldoen aan de emissie-eisen in het Activiteitenbesluit. Zo mag bijvoorbeeld de NOx emissie voor gasgestookte cv- installaties niet meer dan 70 mg/m3 bedragen. Nieuwe grenzen voor emissies gelden niet alleen voor nieuwe cv-installaties, ook voor alle ketels, motoren en gasturbines. Er zijn slechts enkele uitzonderingen. Stookinstallaties tussen de 400 en 1000 kW hoeven pas aan de nieuwe eisen te voldoen na vervanging van de brander. Met een emissiemeting kunt u de uitstoot van uw installaties laten controleren. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

NEN 1010 aangewezen in Bouwbesluit

Per 1 januari 2017 is in de Regeling Bouwbesluit de NEN 1010 aangewezen voor de eisen voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties. De nieuwe norm bevat enkele ingrijpende wijzigingen. Niet alleen nieuwe installaties, ook uitgebreide en aangepaste installaties moeten dan aan de nieuwe norm voldoen. Onze opfriscursus NEN 1010 is in het bijzonder afgestemd op elektrotechnici die al over de basiskennis beschikken en op de hoogte willen zijn van de laatste wijzigingen.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign