Parkstad Inspecties helpt energiecoaches ImpulZ op weg

Geplaatst op 05-04-2023

Parkstad Inspecties heeft begin maart een praktijktraining thermografie voor twee energiecoaches van ImpulZ gesponsord. Parkstad Inspecties hecht veel waarde aan veiligheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en steunt dan ook graag maatschappelijke initiatieven die de samenleving verder helpen te verduurzamen. 

Het doel van sponsoring

ImpulZ Energiecoöperatie Beekdaelen is een vrijwilligersorganisatie die een bijdrage wil leveren aan een energieneutraal Beekdaelen. In het kader van minder energie verbruiken, zet ImpulZ energiecoaches in. Zij onderzoeken hoe inwoners van Beekdaelen hun woning kunnen verduurzamen en voeren daarvoor een energiescan van de woning uit. Een van de middelen die ze tot hun beschikking hebben, is een warmtebeeldcamera. Veel warmte gaat namelijk via ramen, gevels en daken onnodig verloren. Met een warmtebeeldcamera kunnen o.a. ontbrekende isolatie worden opgemerkt en luchtlekkages door slecht sluitende deuren of ramen worden gedetecteerd. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan, kunnen woningeigenaren geld besparen en hun wooncomfort verhogen.

De energiecoaches van ImpulZ, Jan Wijn en Philippe Wöltgens, zijn sinds enkele weken in het bezit van een warmtebeeldcamera. Beide mannen zijn opgeleid tot energiecoach en hebben een online instructie in thermografie gevolgd. Om ook praktijkervaring met een warmtebeeldcamera op te doen, heeft Parkstad Inspecties aangeboden deze gratis te verzorgen. 

     

De praktijktraining

Begin maart kwamen de mannen van ImpulZ en adviseur Jeroen Hameleers van Parkstad Inspecties op een vroege ochtend bij elkaar om twee woningen van vrijwilligers van ImpulZ in Oirsbeek met een warmtebeeldcamera te scannen. Voor het uitvoeren van de scan is het van belang dat er een meetbaar verschil is tussen de binnen- en buitentemperatuur. Verder kan zon, wind of neerslag de meting beïnvloeden. De dag waarop de training plaatsvond, was perfect. Het had gevroren; het was goed koud, en er was geen sprake van wind of neerslag. 
 
Tijdens de instructie leerden beide energiecoaches hoe ze de gevels van woningen met een warmtebeeldcamera kunnen scannen en eventuele warmtelekken kunnen opsporen alsook hoe ze de infraroodbeelden moeten interpreteren. Daarbij werd ook besproken welke bespaarmogelijkheden er zijn. Tenslotte, ontvingen Jan en Philippe nog diverse handvaten om spoedig zelfstandig op pad te kunnen gaan. 

De praktijktraining was goed ontvangen door beide heren. Ze gaven aan het een leerzame ochtend te hebben gevonden waarmee ze zeker hun voordeel kunnen doen bij het maken en interpreteren van de warmtebeelden voor de inwoners van Beekdaelen. 
 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign