Parkstad Inspecties geeft lezing over SCIOS Scope 14 op VSK-beurs

Geplaatst op 11-05-2022

Op woensdag 18 mei geven Hans Boijmanns (energieadviseur) en Chantal Dupuis (accountmanager) in opdracht van Techniek Nederland een lezing over de nieuwe SCIOS Scope 14 van verwarmingssystemen in gebouwen op de VSK-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. 

De SCIOS Scope 14 is in maart jl. in werking getreden. Deze nieuwe scope is het gevolg van de herziene EPBD III richtlijn (Energy Performance of Buildings Directive) die zich op de verbetering van de energie-efficiëntie van gebouwen richt. Hiermee worden eigenaren en gebruikers gestimuleerd om het energiegebruik van o.a. gebouwgebonden installaties te verminderen. Het uiteindelijke doel van de EPBD III is om bij te dragen aan de Europese doelstellingen die zijn geformuleerd om emissies te reduceren en klimaatneutraal te worden voor 2050.

Het thema van de lezing is “Hoe ga je in het kader van Scope 14 te werk bij het inspecteren van installaties?” Hans en Chantal gaan hierbij in op het doel van de SCIOS Scope 14, het waarom van deze scope alsook wat er komt kijken bij een inspectie volgens deze norm. Wilt u graag meer weten over de SCIOS Scope 14 inspectie? Bezoek dan woensdag 18 mei de VSK-beurs. De VKS-beurs is gratis. U kunt zich registreren via de website van het VSK. Na registratie ontvangt u een code. Hiermee krijgt u toegang tot de VSK-beurs en ontvang je bij binnenkomst een persoonlijke badge. 

Datum:

woensdag 18 mei

Tijdstip

11.40 uur

Locatie:

Techniek Nederland Theater, Jaarbeurs Utrecht (Jaarbeursplein)

 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign