Eerste vrouwelijke docent

Geplaatst op 28-01-2022

Voor het eerst staat er bij ons een vrouwelijke docent voor de klas; Bianca Cordewener is deze week gestart met onze nieuwe opfriscursus wiskunde op onze opleidingslocatie in Den Bosch. 

Bianca is geen vreemde bij Parkstad; ze werkt op de afdeling financiële administratie. In haar functie is ze veel bezig met cijfers. Daarnaast heeft Bianca ervaring als docent. Zo heeft ze bedrijfseconomie gegeven op Hogeschool Zuyd. Toen Bianca hoorde over de opfriscursus wiskunde begon het bij haar te kriebelen en gaf ze al snel aan dat ze deze cursus graag zou willen geven. En dat gebeurde ook. 

Afgelopen maandag gaf Bianca les aan vier deelnemers met een stookachtergrond. “Wiskunde en rekenen is heel belangrijk als je met getallen moet werken, zowel voor een financiële functie alsook voor een technische functie. Je ziet het echter vaak dat deze kennis snel weg zakt, waardoor zo’n opfriscursus dan ook zeer handig is. Met deze opfriscursus halen deelnemers hun kennis op en kunnen ze zich alvast goed voorbereiden op een technische opleiding.”

Waarom wiskunde?

“Ik heb rekenen en wiskunde altijd leuk gevonden; optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen, maar ook het bestuderen van patronen en structuren heeft mij altijd aangesproken. Wiskunde vergt meer inzicht. Zodra je dit inzicht hebt, hoe sneller, gemakkelijker en beter het oplossen van formules en verbanden gaat en wellicht hoe leuker het wordt. 

Met mijn voormalige functie bij de hogeschool heb ik tevens affiniteit met lesgeven. Ik vind het leuk om mensen iets uit te leggen en hen bepaalde opgaven duidelijk te maken. Ik vind het belangrijk dat iedereen leert om zelf de opgaven te doen. Ik kauw niets voor, maar wil dat deelnemers begrijpen waarom ze iets moeten doen. Desnoods geef ik hen ezelsbruggetjes.”

Hoe is je eerste les bevallen? 

“Zeer goed. Het was natuurlijk spannend om weer voor de klas te staan en het werd nog spannender omdat het om een andere doelgroep gaat dan op de hogeschool. Ik was echter snel gewend en vond het heel fijn om weer les te geven. We hebben in een dag tijd heel veel gedaan: breuken optellen, delen, vermenigvuldigen, oplossen van formules, waaronder stookformules, etc. 

In eerste instantie gaf ik uitleg hoe bepaalde berekeningen gedaan moeten worden. Dit werd duidelijker aan de hand van een voorbeeld. Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag met oefenopgaven. Nadat iedereen klaar was, werden deze opgaven besproken. Deze manier paste ik toe op alle onderdelen van de cursus. De deelnemers deden goed mee. Dit maakte het lesgeven nog leuker.”

Wat hoop je met deze cursus te bereiken?

“Ik wil deelnemers een goede basis geven voor hun vervolgopleiding, zodat de kans op slagen voor hun vervolgopleiding daarmee wordt vergroot.”

Waarom opfriscursus wiskunde?

De praktijk laat zien dat veel deelnemers en examenkandidaten moeite hebben met het wiskundige aspect van technische opleidingen en examens. Bij veel deelnemers is deze kennis (deels) weggezakt. Om de slagingskans te vergroten, hebben wij deze opfriscursus wiskunde ontwikkeld. Deze cursus is specifiek gericht op deelnemers die een stook- of elektrotechnische opleiding gaan of willen volgen en waarbij hun kennis van wiskunde is verminderd. Deze deelnemers hebben in het verleden wiskunde op school gehad en ondervinden tijdens deze opfriscursus het “aha” moment. 

De opfriscursus is een eendaagse opleiding waarin de basisvaardigheden worden behandeld. In april vindt de volgende opfriscursus wiskunde plaats. Bianca vindt de combinatie van docent en financiële afdeling ontzettend leuk. Dus in april zien we Bianca weer terug voor de klas. 

Wil je ook je wiskundekennis opfrissen?

Ga je een stook- of elektrotechnische opleiding volgen en is je wiskundekennis (enigszins) weggezakt, en wil je je slagingskans vergroten? Meld je dan aan voor onze volgende opfriscursus op 11 april in Den Bosch. 

Meer informatie over onze opfriscursus wiskunde

 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign