E-inspecteur Gert Kaelen vond wat hij zocht bij Parkstad Inspecties

Geplaatst op 02-04-2021

Sinds januari 2020 voert Gert Kaelen namens ons bedrijf veiligheidsinspecties uit in de provincie Limburg. “Het werk is afwisselend en interessant. Ik hou van het klantencontact. Ha ha, zelfs heel kritische klanten vind ik geen probleem. Met alle plezier beantwoord ik hun vragen en leg ik desnoods meerdere keren uit wat ik doe en waarom ik het doe. Totdat het voor de klant duidelijk is. Geen probleem.”

Rondzwervingen

Voordat Gert bij Parkstad Inspecties aan de slag ging heeft hij diverse functies gehad, waaronder teamleider werkplaats bij een verhuurbedrijf van industrieel materiaal. Daarnaast heeft hij ook gewerkt bij een productiebedrijf van explosieveilig materieel. Helaas, het was niet wat hij zocht.

Kans gekregen en gegrepen

Gert Kaelen: “Ik heb altijd al veiligheidsinspecties willen doen. Het leek mij interessant werk en ik had een enorm respect voor de vakkennis van de inspecteurs. Ik keek tegen hen op en dacht dat dit niet voor mij was weggelegd. Totdat (nu collega) Wouter Simons mij attendeerde op de vacature van inspecteur bij Parkstad Inspecties. Hij adviseerde mij om te gaan praten. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor! 
Na een oriënterend gesprek bleek het met mijn ervaring en bereidheid om opleidingen te volgen, wel mogelijk om als inspecteur aan de slag te gaan. Parkstad Inspecties bood mij gerichte opleidingsmogelijkheden aan. Zo heb ik de SCIOS scope 8, 9, 10 en 12 certificaten behaald. Het waren pittige opleidingen, maar niet onoverkomelijk. Ik ben zo blij dat ik de stap gemaakt heb!”

Leren in de praktijk

“Het mooie is dat je na de opleidingen met een ervaren inspecteur kunt meelopen. Je leert immers het meeste in de praktijk door te kijken, te luisteren en het zelf te doen. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en werk ik als zelfstandig inspecteur. Toch is het fijn om te weten dat je er niet alleen voorstaat. Je hebt een zelfstandige job, maar je kunt altijd terugvallen op je ervaren collega’s. Hoe fijn is dat! Ik zou iedereen met een aantal jaren ervaring in de elektrotechniek en die interesse heeft in het vak van NEN 3140 inspecteur elektrotechniek aanraden om de stap te maken. Door de opleidingsmogelijkheden en de grote collegialiteit, is het echt mogelijk. Zoals ik al zei; het is een uitdagende en afwisselende job.”

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign