LTO Noord: Veiligheid voorop met korting op elektrakeuringen voor boeren Twenterand

Geplaatst op 19-02-2021

Veiligheid voorop met korting op elektrakeuringen Parkstad Inspecties voor boeren in Twenterand

Bericht op website LTO Noord d.d. 16 februari 2021:

"Eén op de vier branden bij bedrijven heeft een elektrische oorzaak. Een brand in een stal heeft nare gevolgen: niet alleen voor uw pand, maar ook voor uw vee. Regelmatige controles van uw elektronische installatie voorkomt schade door brand. Bij het verzekeren van uw gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsschade is het zelfs verplicht één keer in de vijf jaar een elektrakeuring uit te laten voeren. Voor LTO Noord is veiligheid een belangrijk thema. Daarom biedt LTO Noord agrarische ondernemers in gemeente Twenterand 250 euro korting op een elektrakeuring.

Bestuurder en melkveehouder Marcel Grashof geeft in een filmpje van drie minuten inkijk in de elektrakeuring die hij liet uitvoeren op zijn bedrijf. De elektra-inspecteur loopt samen met hem door zijn bedrijf en wijst op aandachtspunten. Marcel krijgt tips om zijn brandveiligheid te verhogen. Na het bedrijfsbezoek krijgt hij een rapport waarin duidelijk staat of zijn installatie wel of niet aan de veiligheidseisen voldoet. Voldoet de installatie, dan krijgt hij een rapport met daarin de goedkeuring. Zijn er gebreken? Dan staan deze ook in het rapport. De keuring leverde hem in elk geval één echte eye-opener op.

250 euro korting

Maak nu een afspraak voor een elektrakeuring bij Parkstad Inspecties via LTO Ledenvoordeel of een ander onafhankelijk adviesbureau. Dan verkleint u de kans op brand en bent u goed verzekerd als het toch misgaat. Agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand die een elektrakeuring (hebben) laten uitvoeren, kunnen 250 euro vergoed krijgen via www.ltonoord.nl/elektrakeuring. Als een inventarisatie minder kost dan de maximale vergoeding, wordt het factuurbedrag vergoed. Deze actie is geldig met terugwerkende kracht voor elektrakeuringen die in 2020 zijn opgesteld en voor aanvragen tot en met 31 mei 2021.

Er zijn verschillende elektrakeuringen. De meest voorkomende zijn NEN 3140 (SCIOS Scope 8), SCIOS Scope 10 en SCIOS Scope 12: 

  • De NEN 3140 is een keuring voor de elektrische installaties, die gericht is op (arbeids)veiligheid. Met deze keuring voldoet u aan de Arbowet. 
  • De SCIOS Scope 10 is een brandrisico-inspectie voor elektrisch materieel, gebaseerd op de NTA 8220. Deze inspectie wordt vaak door de verzekeraar gevraagd.
  • De SCIOS Scope 12 is een inspectie van zonnestroominstallaties (zonnepanelen). 

Het is ook mogelijk om inspecties te combineren. Kijk na bij uw verzekeraar welke keuring zij vragen of vraag advies bij het adviesbureau. De kosten zijn afhankelijk van welke keuring u kiest, de grootte van uw bedrijf en het aantal verdelers. Gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de 450 en 1000 euro.

Ondernemersfonds Twenterand

Vanuit het Ondernemersfonds Twenterand is er jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. LTO Noord afdeling West Twente gebruikt een deel van dit geld voor elektrakeuringen. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.

Vergoeding aanvragen

Een vergoeding aanvragen kan vóór 1 juni 2021 via www.ltonoord.nl/elektrakeuring."

 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign