Alles voor de veiligheid bij DAF Trucks

Geplaatst op 19-02-2021

Collega Guido Stam was eind 2020 op inspectie bij het innovatieve DAF Trucks NV in Eindhoven. Gastheer Niels Leduc en Guido vertellen over het super veilig werken bij DAF, waar er aandacht is voor mens en machine. Ook worden de medewerkers van DAF Trucks die werkaam zijn in de harderij door Parkstad Opleidingen bijgeschoold zodat zij up-to-date zijn, o.a. SCIOS Scope 5.

Lees er alles over in het vaktechnisch magazine Henk en Fred van februari 2021 of lees hier meteen het artikel.

Enkele quotes: 

Guido Stam, inspecteur stookinstallaties over de inspecties aan de ovens waar pignonen en kroonwielen voor de aandrijving van vrachtwagens worden gehard: "Wettelijk is voorgeschreven dat er eens in de vier jaar een SCIOS-keuring moet plaatsvinden. Maar hier komen we om de twee jaar. En als er - zoals dit keer - gevraagd wordt om tussendoor even te kijken. DAF Trucks is een innovatief bedrijf dat voorop loopt in alles."
Niels LeDuc, maintenance engineer voor de afdeling Tandwielen en Harderij bij DAF: "Wij hebben veiligheid bij DAF Trucks hoog in het vaandel staan. We vinden de inspecties super belangrijk, omdat we hier van de hoogste veiligheidsnormen uitgaan. De veiligheid van mensen staat voorop, maar daarnaast willen we niet dat de machines stil komen te staan. Daarom houden we regelmatig controles."
Over de bijscholing van de medewerkers over de certificatieregeling SCIOS Scope 5 zegt Niels LeDuc: "Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers weten waarmee ze werken en hoe ze dat veilig kunnen doen. Daarom moet iedereen op cursus!"  

Guido Stam komt graag bij DAF Trucks: "Mijn werk is divers. De ene dag keur ik een gewone cv-installatie, de andere buig ik me over de oven van een crematorium. Bij DAF komt alles samen. Het is hier afwisselend en uitdagend. Wij zien nu de grote procesinstallaties, maar hier heb je ook gewone cv-ketels en gasleidingen die uit de grond komen. Juist die afwisseling maakt het zo leuk!"

Ook de laagspanningsinstallaties worden door Parkstad Inspecties gecontroleerd. Zo wordt gekeken of de elektrische installatie van de hardingsovens voldoen aan de machinerichtlijnen en de norm voor elektrische veiligheid, de NEN 3140.
 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign