Vanaf 1 januari 2021: nieuwe energielabels

Geplaatst op 16-12-2020

Vanaf 1 januari 2021 worden energielabels volgens een nieuwe rekenmethodiek bepaald. Deze nieuwe methode vraagt een nog nauwkeurigere opname van onder meer de kwaliteit, het rendement en de isolatie van de installatie-elementen.

Aan de hand van de energiebehoefte, het primaire fossiele energieverbruik en het aandeel aan hernieuwbare energie wordt het theoretisch verbruik per jaar bepaald in kwh/m2, de zogenoemde energie-index. De hoogte van dit verbruik bepaalt dan weer welk energielabel een gebouw krijgt. Het vernieuwde energielabel bevat meer informatie dan voorheen.
 
Tip voor kantooreigenaren: heeft u nog geen C-label en wilt u weten wat u nog nog moet aanpassen om vanaf 2023 wél over het tenminste vereiste C-label te beschikken? Op de website van het RVO staat een aantal veel gestelde vragen hierover. Vindt u dit best lastig? Onze energieadviseurs kunnen u helpen.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign