In gesprek met de Morssinkhof Groep over EED-audit

Geplaatst op 25-09-2020

IN GESPREK MET GERARD LANSINK ROTGERINK VAN DE MORSSINKHOF GROEP

Gerard Lansink Rotgerink is KAM-coördinator. In die functie is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieuvriendelijk handelen van de Morssinkhof Groep. “Wij stimuleren elkaar om het in één keer goed te doen zowel intern als extern. Onze medewerkers moeten iedere dag veilig naar huis kunnen en t.z.t. veilig met pensioen kunnen gaan. Wij willen geen overlast bezorgen voor onze omgeving, nu en in de toekomst niet”.

EEN AMBITIEUZE VISIE

“Dat is het zeker”, beaamt de KAM-coördinator. Hiervoor gebruiken wij een goed werkend managementsysteem dat maatregelen en acties op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit borgt. De functie van KAM-coördinator is nieuw binnen de Morssinkhof Groep.

Gerard Lansink Rotgerink: “Mijn activiteiten staan met name in het teken van bewustwording; het blijven uitleggen waarom het zo belangrijk is om de dingen in een keer goed te doen en je te bekommeren om mens en omgeving.”

Parkstad Inspecties verzorgt de EED-rapportage 
(Europese Energie-Efficiency Richtlijn).

Gerard: “Gezien de omvang van ons bedrijf is een EED-audit een verplichting. Wij moeten alle energieverbruik in ons bedrijf in kaart brengen, de mogelijke besparingsmaatregelen en de effecten hiervan. Dat geldt niet alleen voor ons machinepark, ook voor de kantooromgeving. De EED-audit past binnen ons MVO-beleid en verschaft ons in dat kader veel informatie.”

Op de vraag waarom de Morssinkhof Groep gekozen heeft voor Parkstad Inspecties, antwoordt Gerard: “Parkstad Inspecties had al eerder naar tevredenheid voor ons bedrijf gewerkt. Daardoor kwamen zij op onze shortlist te staan. Uit de offerteronde kwam het bedrijf als beste naar voren met onder andere: de manier van benadering, het plan van aanpak en het duidelijk aangeven wat wel of geen onderdeel uitmaakt van een EED-raportage.”

SAMENWERKING IN DE PRAKTIJK

“In de uitvoering heeft Parkstad Inspecties hun beloftes dubbel en dwars waar gemaakt! Ik kan niet anders zeggen dan dat wij heel tevreden zijn over onze samenwerking. Adviseur Camil Glaesmaekers (foto) heeft onze acht locaties bezocht en per vestiging een overzichtelijke inventarisatierapportage opgesteld inclusief aanbevelingen. Hij is goed bereikbaar en geeft duidelijke uitleg. Wij zijn blij met zijn enorme kennis en ervaring. Deadlines worden nagekomen, ondanks de coronasituatie. Ik waardeer hun proactieve houding.”

WAT DOEN JULLIE MET DE AANBEVELINGEN?

De KAM-coördinator: “Er worden uiteraard prioriteiten vastgesteld. Wij hebben gekozen voor maatregelen waar wij de investeringen binnen 5 jaar terugverdienen, dat is een mooie opstap. Natuurlijk kijken wij ook naar de langere termijn. Alle aspecten worden hierin meegenomen: het advies van Parkstad Inspecties, budget, onderhoudsplan, de ingeschatte kosten, noodzakelijke vervanging van materieel en terugverdientijd. Er is nog veel werk aan de winkel!”

NOG EEN TIP VOOR PARKSTAD INSPECTIES?

Gerard Lansink Rotgerink vindt dit een goede vraag; “De rapportage en de aanbevelingen van Parkstad Inspecties zijn in een duidelijk overzicht aangereikt. Wij zouden het overzicht van de machines per vestiging graag ook in het Excel-rekenbestand willen ontvangen. Zo kunnen wij in dit overzicht zelf mutaties aanbrengen en wordt het overzicht een praktisch en dynamisch overzichtsdocument.”

Deze goede tip van Gerard koppelen we terug aan de energieadviseurs!

MORSSINKHOF GROEP

De Morssinkhof Groep is fabrikant van betonnen producten voor grond, weg, waterbouw en sierbestrating én leverancier van straatbakstenen en gevelstenen, met locaties in Hardenberg, Den Bosch, Enter, Ekkersrijt, Hengelo, Malden en Utrecht.

Gedragen door de kennis, kunde, accuratesse en creativiteit onder haar medewerkers, streeft de Morssinkhof Groep ernaar voortdurend maatschappelijk verantwoord zorg te dragen voor de productie en leverantie van kwalitatief hoogwaardige betonnen GWW- en sierbestratingsproducten. Zij fungeren graag als innovatief en inspirerend partner om dergelijke producten project specifiek te ontwikkelen.

Meer weten? Ga naar de webpagina over EED-onderzoeken of bel 088-467 73 00 voor een advies op maat. 

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign