Magazine Henk & Fred: Onderwijs voor en door praktijkmensen installatietechniek

Geplaatst op 26-06-2020

"Hybride docenten worden de norm", zo luidt de oproep van Doekle Terpstra van Techniek Nederland. Nou, bij Parkstad Opleidingen zijn ze dat al!. Je leest het onder meer in het technisch vakblad Henk & Fred.

Magazine Henk & Fred | juni 2020. Rubriek: Uitgelicht

Etienne Hochs windt er geen doekjes om. “Wij zijn een ambitieuze en dynamische organisatie. Parkstad Inspecties keurt met zo’n 45 inspecteurs elektrische installaties en stookinstallaties in het hele land. Ook stellen we energielabels op en geven we energie-advies."

"Bij Parkstad Opleidingen leiden wij al jaren inspecteurs en ervaren onderhoudsmonteurs op. Medewerkers van opdrachtgevers leren wij veilig werken met elektrische en stookinstallaties. Tot voor kort opereerden wij vanuit onze locatie in Schinnen in Zuid-Limburg. Met de nieuwe locatie in Den Bosch is ons opleidingsaanbod fors uitgebreid met voornamelijk stookinstallaties én met de nieuwe inspectie-opleiding voor SCIOS Scope 12 zonnestroominstallaties.”

Verbinding tussen praktijk en theorie

“Dat is onze succesformule! Om hun vakkennis op peil te houden, moeten onze cursisten weer in de boeken duiken. Noodzakelijk, maar niet eenvoudig. Daarom werken wij met betrokken en enthousiaste docenten die vandaag in de praktijk werken, morgen opleidingen verzorgen en overmorgen weer terug zijn in de praktijk! Zij weten de cursisten te boeien en te stimuleren. Theorielessen worden gecombineerd met oefenopdrachten in onze uitgebreide en eigentijdse practica. Zó garanderen wij een optimale verbinding tussen het actuele dagelijkse werk en het opleiden van praktijkmensen."

Waardering

"Dat wordt gewaardeerd; cursisten zijn vol lof over het kwaliteitsniveau van de opleidingen en volgens hen werkt de mix tussen theorie en praktijk perfect. Wij zijn door certificeringsinstelling SCIOS erkend als officieel examenbureau. Cursisten vinden het een pré dat zij ook bij ons de examens kunnen afleggen. Niet alleen de brancheorganisaties nemen hun petje af voor deze aanpak. Ook het regulier praktijkonderwijs juicht deze ontwikkeling toe."

Passie voor het vak

Etienne straalt: “Wij staan voor ons vak! Het uitvoeren van kwalitatief goede inspecties vinden wij uitermate belangrijk. Daarom leiden wij niet alleen onze eigen inspecteurs op, ook de inspecteurs van concurrerende inspectiebedrijven. Want goede inspecties van materieel en het juist instrueren van technische medewerkers in bedrijven, zorgen voor veiligheid voor iedereen. Daar gaan wij voor!”

Een filmpje van het practicum in Den Bosch vind je hier. Ga naar onze opleidingenpagina voor meer informatie over onze opleidingen. 
Het volledige magazine van juni 2020 vind je op de website van Henk & Fred.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign