Primeur: eerste SCIOS Scope 12 diploma's uitgereikt

Geplaatst op 19-05-2020

Er is ongelooflijk veel werk verzet ter voorbereiding van de opleiding SCIOS Scope 12, de nieuwe inspectieregeling voor zonnestroominstallaties. Het opleidingsmateriaal en de rapportages waren op tijd klaar en de noodzakelijke materialen aanwezig.

Maandag 4 mei jl. zijn wij gestart! Het was hard werken voor de eerste groep. Het resultaat mag er zijn; de eerste diploma's zijn inmiddels uitgereikt!

Andere mindset

Een nieuw soort inspectie vraagt van inspecteurs een andere mindset. De PV- installatie is geplaatst. Het wordt een stuk lastiger om onder de panelen te kijken en daarmee ook lastiger een oordeel over de installatie te geven. Je moet de link kunnen leggen tussen je metingen en de uitgelegde installatie. Ook moet je op de hoogte zijn van de risico's en deze weten in te schatten. 

Kip en ei

Het kip en ei verhaal gaat ook op bij de introductie van een nieuwe inspectienorm. Je kunt examens SCIOS Scope 12 voor inspectie van zonnestroominstallaties afnemen, mits je natuurlijk zelf het diploma hebt gehaald.
Jay Smeekes, lid van het College van deskundigen van de Branchevereniging SCIOS-bedrijven én voorzitter van de Opleidingscommissie SCIOS-E, heeft het praktijkexamen afgenomen bij onze examinatoren Ralph Aretz en Tom Otten.
Daarnaast hield Jay Smeekes toezicht bij de eerste praktijkexamens die Ralph en Tom zelf afnamen en hij reikte op 15 mei jl. de eerste SCIOS Scope 12 diploma's uit. Alle heren waren al eerder voor hun theorie-examen geslaagd. 

4-daagse opleiding

Om deze inspectie onder de knie te krijgen, bieden wij als een van de eerste opleidingsbedrijven in Nederland een 4-daagse opleiding SCIOS Scope 12 aan. Daarna kun je ook bij ons het SCIOS-examen afleggen.

Op de foto: de kandidaten (natuurlijk op gepaste afstand) met hun felbegeerde diploma in ons opleidingscentrum in Den Bosch. Op de foto ontbreekt de eveneens geslaagde collega Dennis Olde.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign