Keuringsverplichting voor verwarmings- en aircosystemen wijzigt

Geplaatst op 20-02-2020

Door de herziene regeling Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) zijn de keuringsverplichtingen voor verwarmings- en airconditioningssystemen herzien.

Per 10 maart a.s. is de keuring van zowel verwarmings- als airconditioningssystemen verplicht vanaf een nominaal vermogen van 70 kW. Als één van beide systemen is gekoppeld aan een ventilatiesysteem, moet dit ventilatiesysteem ook gekeurd worden. Overigens gaat het hier alleen om stooktoestellen voor comfortverwarming.

N.B.: Tot 2022 geldt een overgangsregeling voor verwarmingssystemen; dan wordt ook de samenhang met de overige SCIOS keuringsverplichtingen duidelijk. Tot die tijd hoeven wij SCIOS Scope 1 inspecties alleen uit te voeren voor verwarmingssystemen boven 100 kW. 
Lees voor meer informatie het bericht op de website van Branchevereniging NVKL.

Parkstad Inspecties keurt het rendement van uw klimaatinstallaties volgens de herziene regeling EPBD. Daar kunt u van op aan!

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign