In voorbereiding: SCIOS Scope 12 zonnestroom inspectie

Geplaatst op 09-10-2019

Momenteel werken wij met diverse partners aan een certificatieregeling voor de inspectie van zonnestroom installaties. Vanuit de markt is namelijk behoefte aan een beoordeling van de technische kwaliteit en veiligheid van zonnestroominstallatie door gecertificeerde bedrijven.

Vraag verzekeraars
Aan de ontwerptafel zitten diverse partijen zoals verzekeraars, productdeskundigen, opleiders en SCIOS, de instantie voor certificering van inspectie en onderhoud van technische installaties. Verzekeraars willen aan verzekerden vragen om de technische kwaliteit en veiligheid van hun zonnestroominstallatie door gecertificeerde bedrijven te laten beoordelen. Naar verwachting zal deze nieuwe SCIOS Scope 12 in het eerste kwartaal van 2020 worden geïntroduceerd.

Examens
Parkstad Opleidingen is op verzoek van SCIOS betrokken bij de ontwikkeling van scope 12 en zal straks examens afnemen voor toekomstige SCIOS Scope 12 inspecteurs van zonnestroominstallaties. Onze adviseur en docent Henri Wilmsen werkt aan de kennis en bekwaamheidseisen waaraan kandidaten worden getoetst bij hun SCIOS Scope 12 examen. Hij doet dat samen met Bart van den Bosch van Libra Energy en Ronald Hennekeij van Homij Duurzame Energie Concepten. Naast examens bieden we straks ook de mogelijkheid om ter voorbereiding op het examen een opleiding te volgen. Hiertoe wordt op onze leslocatie in Den Bosch een practicum worden ingericht.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign