Opleider voor inspecteurs van professionele installaties breidt uit

Geplaatst op 04-04-2019

Etienne Hochs, algemeen directeur Parkstad Inspecties op YouTube: "Met TKC hebben we alle SCIOS-opleidingen en examens binnen 1 organisatie. Ook gaan we uitbreiden naar het midden van het land". 

Het gaat goed met Parkstad Inspecties uit het Limburgse Schinnen. Het bedrijf verzorgt onder meer opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties én neemt examens af voor alle SCIOS-certificeringen. Onlangs heeft Parkstad Inspecties TKC Opleidingen uit Nijmegen, een belangrijke praktijkopleider in de branche overgenomen.

TKC heeft zich als praktijkopleider gespecialiseerd op het gebied van onderhoud en inspectie van professionele stookinstallaties. Een mooie aanvulling op het dienstenpakket van Parkstad Inspecties.

Veiligheid betekent openheid

Beide bedrijven werken al bijna twintig jaar aan verbetering van het praktijkgericht vaktechnisch onderwijs. Dat gaat verder dan de zorg voor goed uitgevoerde inspecties en onderhoud. “Veiligheid is in onze ogen een dynamisch proces waarbij we normen zien als de basis. We begrijpen dat de behoefte aan gevoel van veiligheid toeneemt. Dat vraagt om meer openheid en informatie binnen organisaties, maar ook tussen organisaties en zakenpartners. Wij zetten ons in voor een open gesprek: duidelijk, met praktische adviezen en betrouwbaar”, aldus Etienne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties.

Jobrotation en omscholing voor duurzaam inzetbare technici

Langer werken stelt eisen aan mensen in het technische werkveld. Cees Somers van TKC Opleidingen: “Als je bij een installateur, inspectiebedrijf of branderfabrikant werkt, moet je nadenken hoe je duurzaam inzetbaar kunt blijven tot na je 65e. Met onze opleidingen maken we omscholing, jobrotation en promotie mogelijk en blijf je bij in technische ontwikkelingen.”

Stookinstallaties: van het gas af?

Etienne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties: “Veel stookinstallaties zoals CV-installaties en ovens worden gestookt met aardgas. Hoewel de huidige tendens is om ‘Nederland van het gas’ af te helpen, zien wij in de grote en industriële stookinstallaties vooral verschuivingen van laag- naar hoogcalorisch gas, dat niet uit Groningen komt. Ook als gekozen wordt voor een andere brandstof zoals elektriciteit, dan zullen die installaties toch onderhouden en regelmatig gekeurd moeten worden. Met nieuwe installaties moet je dan weer leren omgaan. De onderwijsbehoefte van installateurs en inspecteurs neemt dus eerder toe dan af.”

Sterk aanbod vaktechnisch onderwijs

Parkstad Inspecties heeft een goede naam opgebouwd als opleider en examenbureau voor inspectie van elektrotechnische installaties (SCIOS Scope 8, 9 en 10). Dat leidde ertoe dat SCIOS, de toezichthoudende organisatie voor het keuren en inspecteren van stookinstallaties en elektrotechnische installaties, Parkstad Inspecties heeft gevraagd ook examens af te nemen voor inspectie en onderhoud van stookinstallaties (SCIOS Scope 1 t/m 7).

TKC Opleidingen is in Nederland een van de weinige opleiders in inspectie en onderhoud van stookinstallaties. Met de overname van TKC Opleidingen kan Parkstad Inspecties dus niet alleen in alle SCIOS-scopes examens afnemen, maar ook de opleidingen geven die voorbereiden op de examens.  De door SCIOS gekozen opzet van de examens en onze organisatorische maatregelen en afspraken garanderen een objectieve examinering. 

De vele overeenkomsten tussen beide bedrijven zullen de integratie naar verwachting soepel laten verlopen. Zo zijn vertegenwoordigers van beide bedrijven nauw betrokken bij de totstandkoming van technische normeringen en certificeringen. En hoewel de overname past binnen de ambitie van Parkstad Inspecties om een belangrijke opleider in Nederland in het vaktechnisch onderwijs te worden, gaat het streven naar kwaliteit bij beide bedrijven vóór de groei-ambities.

Parkstad Opleidingen

Met de opleidingen van TKC en Parkstad Inspecties ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.

De huidige leslocaties in het Limburgse Schinnen en het Gelderse Arnhem worden uitgebreid met een extra leslocatie op een centrale plaats in Nederland. Daarmee komt Parkstad Inspecties tegemoet aan de vraag om verspreid over het hele land opleidingen te verzorgen.

Klik hier voor ons persbericht.

Meer informatie:
Etienne Hochs, algemeen directeur Parkstad Inspecties: ehochs@parkstad-inspecties.nltel. 088-4677300.
Marie-José Houben, Marketing en Communicatie: mhouben@parkstad-inspecties.nltel. 088-4677300.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign