In gesprek met Eline van Noort | Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Van Dorp Installaties: "Niet ontwikkelen is geen optie"

Geplaatst op 28-03-2019

Van Dorp is een technisch dienstverlener met ca. 1500 medewerkers en vestigingen in heel Nederland. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, jong of oud. Niet ontwikkelen is geen optie’. Hét motto van Eline.

Ontwikkelingen gaan hard

Eline: ‘De techniek heeft de laatste jaren enorme (digitale) sprongen gemaakt. Je moet bijblijven op dit gebied anders sta je aan de kant. Van medewerkers wordt verwacht dat zij hun kennis blijven ontwikkelen of ze nu junior of senior zijn. Het is inmiddels een containerbegrip, maar wij willen er alles aan doen om onze medewerkers duurzaam inzetbaar te houden zodat zij straks gezond kunnen genieten van hun welverdiende pensioen’.

Van Dorp Academie

Negen jaar geleden heeft Van Dorp een eigen Academie opgericht vanuit de gedachte om trainingen in company te organiseren waarmee een grote efficiencyslag is gerealiseerd. Hoewel de Academie wel eens wordt geassocieerd met een school zijn we dit zeker niet. De Academie fungeert als de schakel tussen onderwijs en bedrijfsstrategie. We zorgen er voor dat de opleidingskeuzes in lijn liggen met de strategie en faciliteren in dit kader zowel opleidingen als trainingen en maken hierbij gebruik van de expertise van het onderwijs. Dit krijgt steeds meer vorm. Hierbij willen we de autonomie van de vestigingen respecteren. We doen het samen en wijzen zo nodig de weg binnen het opleidingslandschap. Want dát is onze expertise!’.
Een gedeelte van ons trainingsaanbod wordt  ingekocht. Zo zijn wij bij TKC terecht gekomen wat betreft de bijscholing rondom ‘Periodieke Inspecties’ en het ‘Periodiek Onderhoud’.

Waar moet een goed extern opleidingsbedrijf aan voldoen?

‘Allereerst moeten onze mensen na deelname aan een cursus uiteraard met meer kennis naar huis gaan. Het opleidingsbedrijf moet niet alleen bekend zijn met de technische branche, maar ook zich verdiepen in de context van onze business en ons bedrijf. Een aanbod met een Van Dorp-sausje, korte lijnen en snel kunnen schakelen, zijn voor ons belangrijke criteria voor een fijne samenwerking. Wij willen ontzorgd worden, dus als de opleidingen en de examens door hetzelfde opleidingsbedrijf wordt geregeld is dat een pré.’

Schaalvergroting

Een voordeel van het samengaan van TKC en Parkstad Inspecties is dat de nieuwe organisatie alle SCIOS-examens mag afnemen. Door de schaalvergroting ontstaat er ook meer ruimte om te investeren in maatwerk. 
Eline: ‘ik snap zeker de voordelen. Daar zullen klanten zoals wij ook gebaat bij zijn, maar de schaalgrootte mag niet ten koste gaan van de kwaliteit en de service. Het is belangrijk dat de lijnen kort blijven.’ Daar hoeft Eline van Noort niet ongerust over te zijn. TKC/Parkstad Inspecties blijft garant staan voor de hoge kwaliteitsstandaard en service waarvoor zij bekend staan.

Medewerkers aantrekken en behouden

Eline sluit af: ‘Een goed opleidingsaanbod is van groot belang, zeker ook als je jonge mensen wilt aantrekken en je huidige medewerkers wilt behouden. Met een team van 5 mensen gaan wij ons nu focussen op de Van Dorp Academie. Binnenkort verhuizen wij naar Utrecht waar wij in een nieuwe vestiging met hypermoderne praktijk- en lesruimten onze interne opleidingen gaan verzorgen.’

Een felicitatie van TKC/Parkstad Inspecties aan Van Dorp is zeker op zijn plaats! Wij kijken uit naar een bezoek aan de nieuwe locatie in Utrecht, waar wij graag de trainingen en examens rondom onderhoud en inspectie, uiteraard mét het sausje van Van Dorp, kunnen verzorgen.

 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign