Enthousiaste deelnemers Vodafone/Ziggo aan NEN 3140 IV/WV instructie

Geplaatst op 28-03-2019

Jamal Tajaate en Guido Aldenhoven zijn verantwoordelijk voor de bouw van mobiele sites van Vodafone/Ziggo, Marco Meerten en Danny Wesselingh  engineeren de sites. Op de vijfde en laatste instructiedag tot Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke volgens NEN 3140 vertelden de vier collega’s van Vodafone/Ziggo hun bevindingen.

Enkele uitspraken:

“Heel interessant! Ik weet nu wat er komt kijken bij elektrotechnisch verantwoordelijk bouwen.”

“Voor mij is belangrijk dat ik een algemeen beeld heb gekregen over de wetgeving en normering en hoe de keten van verantwoordelijkheden in elkaar zit.”

“Ik heb veel geleerd! Ik stuur normaal op output, maar nu weet ik wat erbij komt kijken om werkzaamheden in het veld veilig te doen. Zo kan ik ook beter de kosten inschatten van keuringen en onderhoud.”

“De Installatieverantwoordelijke moet weten wat wel en niet veilig is: Hebben we er alles aan gedaan om een ongeluk te voorkomen? De IV-er moet de gevolgen overzien en de uiteindelijke beslissing nemen. Dat blijft lastig, ook na deze cursus.”

“Actueel: we bespraken tijdens de les welke Nederlandse normen van toepassing zijn bij de aansluiting van onze nieuw ontwikkelde apparatuur. Dat zorgde ervoor dat we het gesprek met de fabrikant goed onderbouwd konden voeren.”

“Ik heb geleerd wanneer je kennis moet inhuren.”

“Voor mij als engineer was de eerste dag over materialen het meest interessant.”

“Een goede balans tussen theorie en praktijk en prima trainingsfaciliteiten.”

“Zeer deskundige docenten, die ruimte boden om vragen te stellen én op alle vragen een antwoord hadden of wisten waar dat antwoord te vinden is.”

Op de foto vlnr: Jamal Tajaate, Zoltan Pitman, Guido Aldenhoven en Danny Wesselingh, allen van Vodafone/Ziggo. Zoltan Pitman was tijdens het interview druk met oefenen voor zijn afsluitend examen. Niet op de foto, wel geïnterviewd: Marco Meerten.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign