Guido Stam, inspecteur stookinstallaties: veiligheid meer dan norm zowel binnen als buiten werkuren

Geplaatst op 07-01-2019

Ruim 12 jaar is Guido onderhoudsmonteur geweest. Hij heeft met plezier gewerkt, veel ervaring opgedaan en lange dagen gemaakt. "Als je het werk graag doet is dat laatste zeker geen probleem", aldus Guido.

"Toch ben ik op een gegeven moment overgestapt naar de functie van inspecteur bij Parkstad Inspecties. Ik wilde graag meer vrijheid, meer tijd voor mijn gezin én mijn hobby. Door met name de onregelmatige werktijden, het gevolg van het meedraaien van storingsdiensten, lukte dat helaas niet. Bovendien had ik door mijn kennis en jarenlange ervaring, voldoende vertrouwen om de volgende stap te nemen. De functie van inspecteur bij de onafhankelijke organisatie Parkstad Inspecties was voor mij dé uitgelezen kans om beide zaken te combineren."

Vanuit zijn thuisadres in Brabant voert Guido inspecties uit in West- en Midden-Nederland, en soms nog wat verder. Na een veiligheidsinspectie bij een bedrijf of organisatie, werkt hij zijn rapport thuis uit. "Maar of dit nu in de middag of 's avonds gebeurt, dat maakt niet uit, als het rapport maar binnen de afgesproken deadline af is. Zo kan ik thuis ook af en toe inspringen. Ik lijk wel een ZZP-er. Doe zelfstandig mijn werk en kan mijn eigen uren indelen. Gaaf toch?"

Veiligheid zit in je DNA

Duiken  is Guido's grootste hobby. Hij geniet van de onderwaterwereld en het spannende wrakduiken. Samen met vrienden gaat hij bijvoorbeeld naar Kroatië of Egypte, maar ook in de Zeeuwse wateren is Guido regelmatig te vinden. Dit kan hij met zijn huidige baan prima combineren.

Zijn duikuitrusting is indrukwekkend. Guido laat zien dat hij ook bij het duiken kiest voor optimale veiligheid. De duikflessen zijn voorzien van een dubbele kraan zodat hij altijd een reservefles kan aanspreken als dit nodig mocht zijn. 
"De dubbele kraan is geen goedkope aanschaf maar ik vind dit belangrijk". Vandaar dat Guido aanvult: "bij alles wat je doet, of je nu auto rijdt, parachute springt, gaat duiken, of inspecties uitvoert, veiligheid moet geen routine worden. Ga er bewust mee om, dan kunnen er geen akelige dingen gebeuren. 

Zijn inspecties

Guido voert wettelijk verplichte veiligheidsinspecties uit aan stookinstallaties, industriële installaties, motoren, noodstroomaggregaten en brandstofleidingen volgens SCIOS Scopes 1 t/m 7c.  Wilt u Guido of een van zijn collega's ook uw stookinstallaties laten inspecteren? Bel 088-467 73 00 of vul het contactformulier in. Of ga naar onze online calculator, voor een kostenindicatie of offerteaanvraag.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign