Over de samenwerking binnen Parkstad Inspecties

Geplaatst op 11-12-2018

De inspecteurs en adviseurs van Parkstad Inspecties zouden een uitbreiding van hun team bijzonder op prijs stellen. Er zijn veel interessante projecten in heel Nederland, maar in sommige regio's is er helaas een tekort aan collega's. Op de vraag of zij actief willen meewerken aan een nieuwe wervingscampagne voor inspecteurs wordt direct positief gereageerd.

De ontmoeting vindt plaats bij het Zuyderland Medisch Centrum Heerlen, een grote en dynamische organisatie waar E-inspecteurs regelmatig hun inspecties uitvoeren. Het is een uitzonderlijk zonnige vrijdagmiddag in november en de heren staan gezellig bij te praten voor het imposante gebouw. Aan gespreksstof geen gebrek. 

De bescheiden collega Patrick, op de foto met pet, wordt als nieuweling een beetje geplaagd. "Komt net kijken en staat al in de schijnwerpers." Patrick is inderdaad nog niet lang in dienst en nog volop bezig met zijn opleiding tot inspecteur. Hij vindt het gaaf dat Parkstad Inspecties hem de mogelijkheid biedt om van monteur door te groeien tot inspecteur. Patrick heeft weloverwogen de stap naar zijn nieuwe werkgever gemaakt en maakt nu zijn ambitie waar.

Waarom Parkstad Inspecties?

Daar hoeven de mannen niet lang over na te denken. De argumenten vliegen over de tafel. Wouter, Tim, Stefan en Camil vullen elkaar in rap tempo aan. "Wij hebben een zelfstandige functie en veel vrijheid om onze eigen uren in te delen. De inspectie gebeurt op locatie en het uitwerken hiervan gebeurt thuis of op kantoor.

De diversiteit van de projecten is mega-interessant. Je komt op locaties waar anderen vaak niet komen. Inspecties bij gerechtsgebouwen, een bezoek aan de werkkamer van de commissaris van de koning of een inspectie bij een groot agrarisch bedrijf midden in de natuur zijn ons niet vreemd.

Je hebt een solistische functie, maar je bent niet alleen. Wij kunnen altijd onze collega's raadplegen. De sfeer binnen het bedrijf is open en kennis wordt gedeeld. Door vragen te stellen word je vaktechnisch beter en kom je sterker in je schoenen te staan.

Ons salaris is belangrijk, maar dat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook. Een auto, laptop, meetapparatuur en bedrijfskleding behoren tot je basisuitrusting. Wij vinden het belangrijk dat je je steeds verder kunt ontwikkelen want onze werkgever biedt meer dan voldoende vakgerelateerde opleidingsmogelijkheden."

Planning in samenspraak

De inspecteurs waarderen het enorm dat hun werkplanning in samenspraak gebeurt. Vanuit beide kanten - werkgever en werknemer - wordt flexibiliteit getoond. Ook het inplannen van bijvoorbeeld de zomervakantie is geen probleem. "Wij doen allemaal niet moeilijk. Het is een kwestie van geven en nemen en dat is binnen Parkstad Inspecties in balans. Het is toch geweldig dat iemand een lang gekoesterde reis naar Nieuw Zeeland kan maken en zo meer dan de gebruikelijke drie vakantieweken kan opnemen? Natuurlijk zijn er ook meningsverschillen en kun je met de een iets makkelijker opschieten dan met de ander, maar dat is in ieder bedrijf zo."

Met plezier praten Wouter, Tim, Stefan en Camil over de activiteiten die georganiseerd worden door de Personeelsvereniging. Patrick moet deze nog ervaren, maar het enthousiasme van zijn nieuwe collega's is aanstekelijk. In ieder geval is duidelijk dat deze activiteiten de sfeer en de teamvorming binnen Parkstad Inspecties zeker ten goede komt. Tja, waarom zou je eigenlijk niet bij Parkstad Inspecties willen werken;)

Interesse? Bekijk dan het vacatureoverzicht.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign