Gertjan Dekker, inspecteur elektrische installaties

Geplaatst op 11-12-2018

In november 2016 maakte Gertjan de overstap naar Parkstad Inspecties. Als elektromonteur zocht hij namelijk naar meer verdieping in zijn vak. Bij zijn toenmalige werkgever ontbraken de opleidingsfaciliteiten voor inspecteur en hierin was helaas ook onvoldoende werk.

"Parkstad Inspecties bood mij de kans om via een interne opleiding het vak van inspecteur te leren. Je wordt niet in het diepe gegooid maar intensief begeleid door je nieuwe collega's. Dat is hier heel goed geregeld. In een periode van vier weken, werk je vier volle dagen aan je opleiding tot beginnend inspecteur. Daarna mag je meelopen met ervaren inspecteurs om het vak in de praktijk te leren."

Next-level is absoluut haalbaar

"Als je zoals ik bekend bent met elektrische installaties, blijkt de stap naar die van beginnend E-inspecteur niet zo verschrikkelijk moeilijk. Vaak zijn onbekendheid met de nieuwe functie of onzekerheden over je eigen competenties remmende factoren om een carrière switch te maken. Ik zou iedereen aanraden daarover heen te stappen. Bij Parkstad Inspecties sta je er niet alleen voor."

Gertjan geeft aan dat hij het zelfstandig werken, de verantwoordelijkheid, het laten zien van je deskundigheid én de adviserende rol die je als inspecteur hebt, aantrekkelijke aspecten zijn van zijn huidige functie. "Inmiddels heb ik een goede kijk op mogelijke veiligheidsverbeteringen van bestaande installaties. Dat advies wordt door bedrijven op prijs gesteld."

Momenteel is Gertjan aan het werk bij de TU-Delft. "Dit is een groot project en dan is het erg leuk dat ik hier met een collega aan het werk ben. Bij kleinere projecten werk ik altijd alleen en dan mis ik wel eens een gezellig maatje. Gelukkig ontmoet ik mijn collega's regelmatig bij vaktechnisch overleg. Ook worden er geregeld leuke uitjes voor alle personeelsleden georganiseerd. De sfeer binnen het bedrijf en tussen de collega's onderling is top. Ja, ik ben blij met deze functie en het bedrijf!

Bekijk hier het korte filmpje dat ik heb gemaakt tijdens een van mijn inspecties."

Interesse in werken bij Parkstad Inspecties? Bekijk dan onze vacatures.

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign