Interview Limburgse Zaken Mannen met Etienne Hochs: Mensen veilig leren werken. Dat zit in ons DNA.

Geplaatst op 30-11-2017

Uit het interview in het in november 2017 verschenen Limburgse Zaken Mannen III met Etienne Hochs, Algemeen Directeur van Parkstad Inspecties:

"Eigenlijk is iedereen er altijd mee bezig. Bewust of onbewust. Veiligheid kent immers vele gebieden. Twee hiervan betreffen de veiligheid van stookinstallaties en elektriciteit in organisaties. Hiermee houdt Parkstad Inspecties zich bezig. “We spelen een belangrijke rol in de Nederlandse markt,” stelt Etiënne Hochs, Algemeen Directeur. “We zijn bij veel organisaties betrokken, van Vodafone tot de Rijksvastgoedbedrijf. Maar we blijven altijd op de achtergrond.”

Over zijn persoonlijke drijfveren:

Een van de drijfveren van Etiënne is dan ook zijn leergierigheid. Niet zo lang geleden heeft hij nog een opleiding gevolgd bij Nyenrode. “Ik ga ervan uit dat het elke dag beter kan; vandaag kan het beter dan gisteren. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel zelf het initiatief nemen.” Een mooi voorbeeld is het energieneutrale huis waaraan Etiënne op dit moment bouwt. Inmiddels is hij in de eindfase beland. “Het was een enerverend, maar ook een geweldig proces,” zegt hij lachend. “Energiebesparing gaat verder dan zonnepanelen en een warmtepomp. Het start natuurlijk met een zeer goede isolatie, en dat kan alleen tijdens de bouw. In dit huis is allerlei innovatieve techniek verwerkt. Het is bijvoorbeeld volledig computergestuurd. Alles kunnen we dadelijk vanaf onze smartphone bedienen.” 

Lees hier het hele artikel, geschreven door Jacqueline Munnichs, Zakentaal.

Interview Etienne Hochs in Limburgse Zaken Mannen III november 2017

 

Maasziekenhuis Pantein

Parkstad Inspecties inspecteert de elektrische installaties in de medische ruimten voor het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. De medische ruimten K3 worden elk jaar gekeurd volgens NEN 3140. Daarnaast wordt ieder jaar een vijfde deel van de keuringen uitgevoerd van de medische ruimten K1 en K2. Dat...

Goossens Wonen via Rooijakkers

Vorig jaar voerde Parkstad Inspecties SCIOS inspecties uit aan de stookinstallaties en brandstofleidingen bij Goossens Wonen en Slapen in Roermond, Nuenen en Erp. Dat deed Parkstad Inspecties in opdracht van Rooijakkers Installatietechnieken BV in Keldonk (Noord-Brabant). Een installatiebedrijf waar...

Quadrance

Voor Quadrance voerde Parkstad Inspecties voor zestien panden van de gemeente Deventer de NEN 2767 inspecties en de energiescan uit. De bedrijven hebben met elkaar een convenant afgesloten zodat de samenwerking goed geregeld is. Daarnaast werd voor enkele panden gekeken naar de bouwkundige condities...

Everris International

Voor Everris International B.V., locatie Heerlen, voerde Parkstad Inspecties reeds een breed palet aan diensten uit, van NEN 3140 keuringen voor de installaties en de arbeidsmiddelen, het geven van de periodieke instructies, het samenstellen van het handboek volgens NEN 3140 tot het inspecteren van...

Powertec Diesel Services

Parkstad Inspecties werkt nauw samen met Powertec Diesel Services. Er is een convenant afgesloten waarbij Parkstad Inspecties Powertec Diesel Services ondersteunt bij het uitvoeren van SCIOS Scope 4 en 7c inspecties aan noodstroomaggregaten. Volgens het Activiteitenbesluit moeten noodstroomaggregate...
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign