overzicht referenties parkstad inspecties
 • Alles
 • Elektrische installaties
 • Energie
 • Opleidingen
 • Stookinstallaties
 • Conditiemeting
 • Advies
 • Alles
 • Installatiebedrijven
 • Industrie
 • Verzekering verplicht
 • Onderwijs / Zorg
 • Retail
 • Overheid en semi-overheid

Referentie Van Tilburg-Bastianen

Van Tilburg-Bastianen

In gesprek met Roel Wouterse, manager inkoop, facilitaire zaken en HSE (Health, Safety & Environment) van het respectabele familiebedrijf TB. Bijna 90 jaar geleden namen de heer Van Tilburg en mevrouw Bastianen een klein garagebedrijf in het centrum van Breda over. Inmiddels is de Van Tilburg-Bastianen Groep ofwel TB uitgegroeid tot een internationale onderneming met 18 vestigingen in de automotive- en truckbranche. Een bedrijf dat nog steeds herkenbaar is als familiebedrijf, zoals sociaal betrokken, mensgericht en aanwezig in de lokale samenleving.

Waarom gekozen voor Parkstad Inspecties als inspectiebedrijf en adviseur?

Roel Wouterse: “Die keuze is eigenlijk gemaakt door mijn voorganger. Parkstad Inspecties heeft enkele jaren geleden de NEN 3140 (scope 8) keuring bij TB naar tevredenheid uitgevoerd. Deze werkrelatie hebben wij voortgezet. Uiteraard is er wel gekeken naar andere, mogelijke lokale partijen. Echter, de ervaringen over onder meer de aanpak, de manier van werken en de volledigheid van rapporten van Parkstad Inspecties, bevestigde de goede keuze van mijn voorganger.

Daarnaast voldoet Parkstad Inspecties aan de eisen die wij stellen aan onze leveranciers. Kernwaarden van TB worden namelijke doorgevoerd in de hele bedrijfsvoering. Denk hierbij aan betrouwbaarheid, behulpzaamheid, vakmanschap en oog voor mens en milieu.”

Roel is ook verantwoordelijk voor arbo, milieu en veiligheid; dit zijn belangrijke aandachtsgebieden, want de zorg van TB voor haar eigen medewerkers is groot. De noodzaak van het periodiek onderhoud en de keuring van elektrische installaties wordt erkend en uitgevoerd. Veiligheid staat voorop.

Samenwerken aan veilige omgeving

“Zoals gezegd waarderen wij de aanpak van Parkstad Inspecties. Zij kunnen snel schakelen en dat is ook nodig. De 18 locaties van TB zijn niet met elkaar te vergelijken; oude en nieuwe panden, verschillende schakelkasten, zware en minder zware (elektrische) apparatuur, etc. Vooraf wordt iedere locatie op basis van de beschikbare tekeningen doorgesproken met de inspecteur. 

Parkstad stelt veel vragen om volledig inzicht te krijgen en wij worden weer geïnformeerd hoe zaken verbeterd kunnen worden. Zo werk je met een kundige partner samen aan een veilige omgeving, die dan ook glansrijk door een keuring komt.”

Combi-inspecties van Scope 8 en 10

Roel Wouterse: “Wat ik bijzonder waardeer aan Parkstad Inspecties is dat zij pro-actief meedenken. Zij attenderen je bijvoorbeeld op nieuwe ontwikkelingen rond wet- en regelgeving. Zo stond de NEN 3140 (Scope 8, keuring elektrische installaties) gepland. Chantal Dupuis, onze contactpersoon bij Parkstad Inspecties, adviseerde contact op te nemen met ons verzekeringskantoor en te informeren of deze mogelijk ook de scope 10-keuring (brandrisico elektrisch materieel) zou gaan eisen. Zo ja, dan zouden de scope 8 en scope 10-inspecties gecombineerd kunnen plaatsvinden; efficiënt en kostenbesparend. 
De verzekering eist dit inderdaad en de combi-inspectie wordt uitgevoerd. Dat is ook duurzaam ondernemen!”

Waardevolle tips ter voorkoming van brandgevaar

“Het is en blijft noodzakelijk dat onze 18 locaties met enige regelmaat geïnspecteerd worden. Gewoontes sluipen er zo makkelijk in. Zonder dat men ervan bewust is, ontstaan vaak potentieel gevaarlijke situaties. Iedereen herkent het wel: het gebruik van meterkasten voor opslag van spulletjes of het inpluggen van stekkerdoos op stekkerdoos. 

Ook waarnemingen van slijtage komen tijdens een inspectie aan de orde. Hiervoor schakelen wij weer externe installateurs in om apparatuur te repareren of onderdelen te vervangen. Parkstad Inspecties is dus geen slager die zijn eigen vlees keurt. Zij doen alleen de audit, de uitvoering ligt bij andere partijen. Zo is Parkstad Inspecties een onafhankelijke expert die je helpt. Dat waarderen wij.”

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/parkstadinspec/domains/parkstad-inspecties.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374