U bent hier: Home Referenties TU Delft
overzicht referenties parkstad inspecties
 • Alles
 • Elektrische installaties
 • Energie
 • Opleidingen
 • Stookinstallaties
 • Conditiemeting
 • Advies
 • Alles
 • Installatiebedrijven
 • Industrie
 • Verzekering verplicht
 • Onderwijs / Zorg
 • Retail
 • Overheid en semi-overheid

Referentie TU Delft

TU Delft

De Technische Universiteit Delft is de grootste technische universiteit in Nederland en wordt door ruim 25.000 leergierige studenten (met steeds meer vrouwelijke studenten) bezocht. Er werken ca. 5.000 medewerkers. De campus bestaat uit meer dan 40 gebouwen. Op deze internationaal befaamde universiteit kan men wetenschappelijk onderwijs volgen aan diverse faculteiten. Denk hierbij aan studies zoals o.a. bouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek, industrieel ontwerpen, natuurwetenschappen, maritieme techniek en lucht- en ruimtevaart.

Parkstad Inspecties verzorgt sinds 2018 de periodieke inspecties van de elektrotechnische installaties op de campus van TU Delft. De opdracht loopt nog door tot minimaal 2023.

Interview met Martijn Brem, Specialist Elektrische Veiligheid.

Onze contactpersoon bij de TU Delft is Martijn Brem. Hij is naast specialist elektrische veiligheid ook (ondersteunend) installatieverantwoordelijke, draagt zorg voor een optimaal technisch informatie beheer en is verantwoordelijk voor de operationele veiligheid op de campus van de TU Delft. Gezien de grootte van het complex is het niet vreemd dat de TU door hun contractpartners, zoals Parkstad Inspecties vooral ‘ontzorgd’ wil worden.

ONTZORGEN

Op de vraag wat ‘ontzorgen’ voor de TU Delft betekent, antwoordt Martijn Brem: “Ik verwacht dat de inspecteur van Parkstad Inspecties (voor TU is dat Gertjan Dekker en het project wordt begeleid door Henri Wilmsen), zelfstandig kan werken, flexibel is als de planning wijzigt en op de meeste efficiënte manier te werk gaat.  Inmiddels is de inspecteur ruim een jaar bij ons aan het werk. Onze verwachtingen worden waargemaakt! De rapportages zijn compleet, goed leesbaar en met de praktische aanbevelingen voor verbetering van de installaties, kunnen wij direct aan de slag. De foto’s in het rapport kunnen wel wat scherper aangeleverd worden, dan is het ook duidelijker voor de herstelwerkzaamheden”.

Veiligheid een absolute prioriteit

Martijn Brem: “Veiligheid heeft voor ons absoluut prioriteit. Wij willen een veilige werkomgeving garanderen voor onze studenten en onze werknemers. De TU Delft heeft een goede naam en wil deze uiteraard ook behouden. Wij gaan daarom een stapje verder dan de minimale eisen opgenomen in de wet- en regelgeving.”

Hij vervolgt: “Binnen een cyclus van vijf jaar worden alle technische installaties van de gebouwen gekeurd. Aangezien ik zelf inspecteur ben geweest, controleer ik het rapport en bespreek de gebrekenlijst en de aanbevelingen uit het rapport met de gebouwbeheerder. Onze onderhoudscombinaties zorgen er dan voor dat bijna alle aanbevelingen binnen twee jaar uitgevoerd zijn."

Planning is cruciaal

Vanwege het groot aantal gebruikers van de gebouwen, vergt de planning van de inspectie de nodige aandacht. Martijn Brem: “Wij willen uiteraard zo min mogelijk het onderwijsgebeuren en de onderzoeken verstoren. Daarom treffen wij al vroeg in het jaar de nodige voorbereidingen. Aan de inspecteur van Parkstad Inspecties geven wij door welke installaties wij geïnspecteerd willen zien. Hij maakt daarop een concept-planning die vervolgens voorgelegd wordt aan gebouwbeheer. Deze checkt of er geen belemmeringen zijn (examens, duurproeven, events, open dagen etc.). Daarna wordt de definitieve planning vastgesteld en kan Parkstad Inspecties aan de slag.”

Verbeterpunten in samenwerking

Op de vraag of Martijn Brem verbeterpunten kan noemen in de samenwerking, antwoordt hij: “Wij hebben geconstateerd dat wij dit jaar best lang moesten wachten op de planning en dat is voor ons lastig. Volgend jaar zullen wij eerder aan de bel trekken, zo houden wij elkaar scherp! Dit is voor beide partijen wel een aandacht- en verbeterpunt.”

En dat nemen wij zeker mee voor de komende jaren!

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/parkstadinspec/domains/parkstad-inspecties.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374