overzicht referenties parkstad inspecties
 • Alles
 • Elektrische installaties
 • Energie
 • Opleidingen
 • Stookinstallaties
 • Conditiemeting
 • Advies
 • Alles
 • Installatiebedrijven
 • Industrie
 • Verzekering verplicht
 • Onderwijs / Zorg
 • Retail
 • Overheid en semi-overheid

Referentie Morssinkhof Groep

Morssinkhof Groep

De Morssinkhof Groep is fabrikant van betonnen producten voor grond, weg, waterbouw en sierbestrating én leverancier van straatbakstenen en gevelstenen, met locaties in Hardenberg, Den Bosch, Enter, Ekkersrijt, Hengelo, Malden en Utrecht.

Gedragen door de kennis, kunde, accuratesse en creativiteit onder haar medewerkers, streeft de Morssinkhof Groep ernaar voortdurend maatschappelijk verantwoord zorg te dragen voor de productie en leverantie van kwalitatief hoogwaardige betonnen GWW- en sierbestratingsproducten. Zij fungeren graag als innovatief en inspirerend partner om dergelijke producten project specifiek te ontwikkelen.

Afgenomen diensten

Parkstad Inspecties verzorgde in 2020 de EED-audit voor de zeven locaties van de Morssinkhof Groep. Met de EED (Europese Energie-Efficiency Richtlijn) verplicht de overheid grote ondernemingen om één keer per vier jaar een Energie Audit af te nemen. De verplichting geldt als een onderneming meer dan 250 medewerkers heeft of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen.

In gesprek met Gerard Lansink Rotgerink van de Morssinkhof Groep

Gerard Lansink Rotgerink is KAM-coördinator. In die functie is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieuvriendelijk handelen van de Morssinkhof Groep. “Wij stimuleren elkaar om het in één keer goed te doen zowel intern als extern. Onze medewerkers moeten iedere dag veilig naar huis kunnen en t.z.t. veilig met pensioen kunnen gaan. Wij willen geen overlast bezorgen voor onze omgeving, nu en in de toekomst niet”.

Een ambitieuze visie

“Dat is het zeker”, beaamt de KAM-coördinator. Hiervoor gebruiken wij een goed werkend managementsysteem dat maatregelen en acties op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit borgt. De functie van KAM-coördinator is nieuw binnen de Morssinkhof Groep.

Gerard Lansink Rotgerink: “Mijn activiteiten staan met name in het teken van bewustwording; het blijven uitleggen waarom het zo belangrijk is om de dingen in een keer goed te doen en je te bekommeren om mens en omgeving.”

Parkstad Inspecties verzorgt de EED-rapportage
(Europese Energie-Efficiency Richtlijn).

Gerard: “Gezien de omvang van ons bedrijf is een EED-audit een verplichting. Wij moeten alle energieverbruik in ons bedrijf in kaart brengen, de mogelijke besparingsmaatregelen en de effecten hiervan. Dat geldt niet alleen voor ons machinepark, ook voor de kantooromgeving. De EED-audit past binnen ons MVO-beleid en verschaft ons in dat kader veel informatie.”

Op de vraag waarom de Morssinkhof Groep gekozen heeft voor Parkstad Inspecties, antwoordt Gerard: “Parkstad Inspecties had al eerder naar tevredenheid voor ons bedrijf gewerkt. Daardoor kwamen zij op onze shortlist te staan. Uit de offerteronde kwam het bedrijf als beste naar voren met onder andere: de manier van benadering, het plan van aanpak en het duidelijk aangeven wat wel of geen onderdeel uitmaakt van een EED-raportage.”

Samenwerking in de praktijk

“In de uitvoering heeft Parkstad Inspecties hun beloftes dubbel en dwars waar gemaakt! Ik kan niet anders zeggen dan dat wij heel tevreden zijn over onze samenwerking. Adviseur Camil Glaesmaekers heeft onze acht locaties bezocht en per vestiging een overzichtelijke inventarisatierapportage opgesteld inclusief aanbevelingen. Hij is goed bereikbaar en geeft duidelijke uitleg. Wij zijn blij met zijn enorme kennis en ervaring. Deadlines worden nagekomen, ondanks de coronasituatie. Ik waardeer hun proactieve houding.”

Wat doen jullie met de aanbevelingen?

De KAM-coördinator: “Er worden uiteraard prioriteiten vastgesteld. Wij hebben gekozen voor maatregelen waar wij de investeringen binnen 5 jaar terugverdienen, dat is een mooie opstap. Natuurlijk kijken wij ook naar de langere termijn. Alle aspecten worden hierin meegenomen: het advies van Parkstad Inspecties, budget, onderhoudsplan, de ingeschatte kosten, noodzakelijke vervanging van materieel en terugverdientijd. Er is nog veel werk aan de winkel!”

Nog een tip voor Parkstad Inspecties?

Gerard Lansink Rotgerink vindt dit een goede vraag; “De rapportage en de aanbevelingen van Parkstad Inspecties zijn in een duidelijk overzicht aangereikt. Wij zouden het overzicht van de machines per vestiging graag ook in het Excel-rekenbestand willen ontvangen. Zo kunnen wij in dit overzicht zelf mutaties aanbrengen en wordt het overzicht een praktisch en dynamisch overzichtsdocument.”

Deze goede tip van Gerard koppelen we terug aan de energieadviseurs!

Het interview is afgenomen door Lilian Zeekaf van Wij zijn KIT.

disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign