Energiemonitoring

U wilt inzicht in de verbruikte hoeveelheid energie binnen uw organisatie. Dat kan met energiemonitoring. Wij verzamelen dan de gegevens van uw energieverbruik en lezen de meetgegevens op afstand uit. Dat doen we met een telemetriesysteem dat we in uw bedrijf installeren. Wij doen benchmark met best of class gegevens van vergelijkbare situaties. U ontvangt van ons periodiek – wekelijks of maandelijks - overzichtelijke rapportages. Op deze manier krijgt u inzicht in uw energieverbruik. 

In de vrije energiemarkt wordt de hoogte van uw energienota sterk bepaald door de pieken in het energieverbruik. Organisaties met een jaarlijks energieverbruik van meer dan 170.000 m3 gas of 100 kW elektriciteit worden afgerekend op basis van het gemeten verbruik en de gebruikte capaciteit tijdens pieken. De energiemeters die door ons in uw organisatie zijn geïnstalleerd, registreren het verbruik per tijdseenheid. Vervolgens begeleiden wij u in het aanpassen van uw verbruikspatroon om zo besparingen te realiseren: wij geven u advies over efficiënte energie-inkoop en bewaken de gecontracteerde capaciteit in uw energiecontract. 

Andere vormen van energiemonitoring

Voor wie energiemonitoring liever in eigen beheer houdt, kunnen we het lokale monitoringsysteem Nexbox inzetten. Verder kunnen we u van dienst zijn met een tijdelijke meting of netanalyse om problemen of afwijkingen in het energieverbruik op te sporen.

Aanverwante diensten:

  • Goed opgeleide en gecertificeerde energieadviseurs
  • Onafhankelijk en objectief advies
  • Landelijk dekkend
  • Heldere rapportages
disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign