EP-U energielabels

Energielabel 2021

Sinds 1 januari 2021 worden energielabels volgens een nieuwe rekenmethodiek bepaald. Deze nieuwe methode vraagt een nog nauwkeurigere opname van onder meer de kwaliteit, het rendement en de isolatie van de installatie-elementen dan voorheen. Aan de hand van de energiebehoefte, het primaire fossiele energieverbruik en het aandeel aan hernieuwbare energie wordt het theoretisch verbruik per jaar bepaald in kwh/m2. De hoogte van dit verbruik bepaalt dan weer welk energielabel een gebouw krijgt. De nieuwe energielabeling bevat meer informatie dan voorheen.

EPA-U maatwerkadvies

Als we naast het energielabel ook een maatwerkadvies uitbrengen, dan inventariseren wij op locatie alle benodigde algemene, bouwkundige en installatietechnische gegevens en verwerken we deze met gecertificeerde programmatuur. Wilt u een duidelijk adviesrapport, met daarin de kosten en baten per energiebesparende maatregel? Dan kunnen wij ook het EPA-U maatwerkadvies voor u uitvoeren.

EPC-energielabel verplicht?

Energielabels zijn verplicht bij de bouw, verkoop en verhuur van een gebouw. De eigenaar moet dit op het moment van transactie kunnen overhandigen. De energieprestatie wordt weergegeven in een gestandaardiseerde energieklasse (vergelijkbaar met de energielabels die de witgoedsector hanteert). Aan de verplichting van het energielabel wordt eveneens voldaan met een gewaarmerkt afschrift van de bouwvergunningsaanvraag met de bijbehorende berekening van de energieprestatie coëfficiënt (EPC).

Energielabel C voor kantoorgebouwen vanaf 2023 verplicht

Vanaf 2023 dient ieder kantoor groter dan 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Heeft uw kantoorgebouw een lager energielabel? In een EPA-U maatwerkadvies onderzoeken we voor u met welke maatregelen u het energielabel kunt upgraden. Op de website van het RVO staat een aantal veel gestelde vragen over deze verplichting. Vindt u dit onderwerp best lastig? Onze energieadviseurs helpen u graag.

Wat als er geen energielabel is?

Sinds 1 juli 2015 kan de overheid een bestuurlijke boete opleggen als het energielabel ontbreekt. In ons artikel "Wat als er geen energielabel is?" hebben we voor u op een rijtje gezet wanneer en voor welke gebouwen de energielabelplicht geldt.

EP-U energielabels
  • Goed opgeleide en gecertificeerde energieadviseurs
  • Onafhankelijk en objectief advies
  • Landelijk dekkend
  • Heldere rapportages

Zij kozen ook voor parkstad Inspecties

disclaimer privacy sitemap webdesign gosidesign