SCIOS Scope 8 opfriscursus voor SCIOS Periodieke Kennistoets

1-daagse voorbereiding op SCIOS Scope 8 Periodieke Kennistoets
Op aanvraag
Vol
19 september 2022
08 december 2022
09 december 2022

Kosten per persoon: € 475,- excl. btw en SCIOS Periodieke Kennistoets Scope 8 (€ 225,-), incl. lunch en lesboek. 

 

Planning (genoemde data gaan door bij voldoende deelnemers):

Kijk hier voor onze Coronamaatregelen.

Schinnen  
Lesdag 1 SCIOS Scope 8 Periodieke Toets
19 september 2022 27 september 2022
9 december 2022 15 december 2022

 

Den Bosch  
Lesdag 1 SCIOS Scope 8 Periodieke Toets
11 mei 2022 17 mei 2022
8 december 2022 19 december 2022


Bij installateurs en inspectiebedrijven met een SCIOS certificering moeten de inspecteurs over een SCIOS erkenning beschikken. Om voor de SCIOS Scope 8 erkenning in aanmerking te komen, dienen inspecteurs normaliter een SCIOS examen af te leggen. Uitzondering vormen die organisaties die voorheen gecertificeerd waren volgens de Criteria voor Toezicht en die in 2014 en 2015 gebruik hebben gemaakt van de overgangsregeling. De kennis van hun inspecteurs werd alleen tijdens een praktijkaudit beproefd. Hij/zij hoefde geen diploma te halen.

Inspecteurs met een SCIOS erkenning uit de overgangsregeling - verkregen zonder SCIOS Scope 8 diploma - moeten voor 31 december 2020 slagen voor Periodieke Kennistoets 
Sinds juli 2019 legt SCIOS aan alle erkende inspecteurs een Periodieke Kennistoets op. Deze toets moet voortaan elke zes jaar worden afgelegd. De toets test alleen uw kennis van de theorie, de praktijktoetsing gebeurt immers tijdens de periodieke praktijkaudits door uw certificerende instelling. Heeft u geen SCIOS Scope 8 diploma omdat u van de overgangsregeling gebruik maakte, dan behoort u tot de eerste lichting en dient u voor 31 december 2020 te slagen voor de Periodieke Kennistoets.

De periodieke kennistoets wordt digitaal afgenomen en bestaat uit meerdere soorten vragen: 
  • meerkeuzevragen;
  • sleepvragen;
  • meer uit meer vragen (meerdere antwoorden goed).
Tip
Beantwoord eerst alle vragen die u gemakkelijk kunt beantwoorden, dan heeft u daar in elk geval voldoende tijd voor. Ga daarna terug naar de nog niet beantwoorde vragen.
 

Meer informatie vindt u op de SCIOS website.

Inhoud
Deze theoretische opfriscursus bereidt u voor op de SCIOS Periodieke Kennistoets. Let wel: u bestudeert de theorie thuis (lesboek ontvangt u vooraf), tijdens de instructie kunt u hierover vragen stellen en raakt u vertrouwd met de opgaven van de Periodieke Kennistoets.

Sinds 1 juli 2021 is IB22 verplicht toe te passen bij SCIOS-inspecties scopes 8, 10 en 12. IB22 maakt hierdoor onderdeel uit van het lesmateriaal én het theorie-examen.

Duur en groepsgrootte
De open cursus duurt 2 dagdelen (van elk 3 uur).
Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur (graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn).
Zelfstudie: ca. 18 uur.
Het examen, dat wordt afgenomen door Parkstad Opleidingen, vindt op een andere dag plaats zodat u zich goed hierop kunt voorbereiden. 
Onze leverings- en annuleringsvoorwaarden vindt u hier. Het examenreglement vindt u hier

Opfriscursus Wiskunde

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de eendaagse Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 

FAQ:

Anderen keken ook naar:

 

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/parkstadinspec/domains/parkstad-inspecties.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374