Opleiding Emissiemetingen SCIOS Scope 6

SCIOS Scope 6

Opleiding emissiemetingen voor SCIOS Scope 6

Kosten per persoon: € 1.075,-
excl. btw en SCIOS-examen (€ 225,-), incl. lunches, lesmateriaal en VVM-rekentool

Lees hier over onze coronamaatregelen.

* Deze instructie wordt - onder voorbehoud van voldoende deelnemers - verzorgd op :

 Lesdag 1  Lesdag 2   Examen  Locatie
       
       


In het Activiteitenbesluit is opgenomen dat emissiemetingen mogen worden uitgevoerd door geaccrediteerde laboratoria en SCIOS Scope 6 gecertificeerde bedrijven. Het technisch document 8, dat als basis dient voor de SCIOS certificering, is aangepast aan de vereisten in de regelgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat de werkwijzen zijn afgestemd op de geldende Europese meetnormen. Daarnaast moeten inspecteurs die emissiemetingen uitvoeren, een opleiding volgen. Deze opleiding geeft de inspectiebedrijven dus de mogelijkheid om aan de verplichting uit het Activiteitenbesluit te voldoen. 

De opleiding is bestemd voor degenen die nu of in de toekomst belast zijn met het uitvoeren van emissiemetingen. De afsluiting met een SCIOS erkend examen is nodig om voor SCIOS-erkenning als persoon en om voor SCIOS-certificering als bedrijf in aanmerking te komen. 

Inhoud
In twee dagen worden de verschillende aspecten van emissiemetingen uitgelegd, zoals het nemen van representatieve rookgasmonsters en de daaropvolgende analyse en verwerking van de analyseresultaten. Op lesdag 2 van deze opleiding wordt de praktijk behandeld. Daarbij komen onder meer aan de orde: emmissieberekeningen / praktijkopdracht en debietmetingen.  Bij de opleiding horen rekenprogramma's zoals de SCIOS Rekentool. Deze is inbegrepen bij het lesgeld, en daarnaast los verkrijgbaar bij de VVM. De VVM Rekentool is voor persoonlijk gebruik en niet overdraagbaar aan derden.
De instructie wordt verzorgd door onze onderwijspartner VVM .

Duur en lestijden
De instructie bestaat uit 2 lesdagen.
Lestijden dag 1: van 09.00 tot 16.00 uur;
Lestijden dag 2: van 09.00 tot 16.00 uur;

SCIOS examen
Het SCIOS examen is alleen theoretisch en wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen is examenbureau voor de SCIOS Scopes 1 t/m 10 en 12. 

Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen bestaat uit meerdere soorten vragen: 
  • meerkeuzevragen;
  • sleepvragen;
  • meer uit meer vragen (meerdere antwoorden goed).
 
Tip
Beantwoord eerst alle vragen die u gemakkelijk kunt beantwoorden, dan heeft u daar in elk geval voldoende tijd voor. Ga daarna terug naar de nog niet beantwoorde vragen.
 

De hier genoemde examenkosten en -data gelden voor Parkstad Opleidingen. Ons examenreglement, de leverings- en annuleringsvoorwaarden vindt u hier.

Aanvullende informatie
Meer informatie over de SCIOS-rekentool vindt u op de website van VVM.

Opfriscursus Wiskunde

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de eendaagse Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/parkstadinspec/domains/parkstad-inspecties.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374