Opfriscursus Periodiek Onderhoud SCIOS Scope 1-2

PO SCIOS Scope 1-2

Opfriscursus Periodiek Onderhoud SCIOS Scope 1 - 2
31 januari 2023
25 mei 2023
29 september 2023

Kosten per persoon: € 1.055,-
excl. btw en SCIOS-examen (€ 240,-), incl. lunch en lesmateriaal
Locatie: Den Bosch 

Lees hier over onze coronamaatregelen.

De cursus staat - onder voorbehoud van voldoende deelnemers - gepland op:

Den Bosch

 Lesdag 1
 Theorie
 Lesdag 2
 
Theorie
 Lesdag 3 
 
Theorie
 SCIOS periodieke kennistoets
 PO Scope 1 - 2
 31 januari 2023  10 februari 2023  17 februari 2023  7 maart 2023
 29 september 2023  6 oktober 2023  13 oktober 2023  31 oktober 2023

 

Apeldoorn

 Lesdag 1
 Theorie
 Lesdag 2
 
Theorie
 Lesdag 3 
 
Theorie
 SCIOS periodieke kennistoets
 PO Scope 1 - 2
 25 mei 2023  1 juni 2023  8 juni 2023  22 juni 2023


Om Periodiek Onderhoud aan gas- of oliegestookte verwarmingsketels of luchtverhitters met ventilatorbranders uit te voeren, vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u eenmalig het SCIOS-examen PO Scope 1-2 succesvol aflegt. Sinds juli 2019 is SCIOS gestart met het systeem van periodieke kennistoetsen. Deze instructie bereidt u voor op deze kennistoets. De kennistoets kan worden afgelegd op de voorgestelde datum of op een van de examendata met open inschrijving.  U vindt de actuele data in het overzicht op onze website. 

Een periodieke kennistoets dient eens per 6 jaar succesvol te worden afgelegd. De praktijkaudit, inclusief rapportbeoordeling voor EBI en PI vervalt in dat geval. Dit geldt niet voor PO. Voor PO dient de kennistoets op het moment dat de praktijkaudit plaatsvindt, succesvol te zijn afgerond. 

De certificaathouder (het gecertificeerde bedrijf) dient de diploma’s van alle individuele medewerkers te registreren. Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor het aanmelden van uw medewerkers voor periodieke toetsing. U ontvangt geen oproep van SCIOS hierover.

Waarom periodieke kennistoetsen 

De periodieke kennistoetsen zijn in het leven geroepen omdat het op peil houden van theoretische kennis van belang is om de kwaliteit te kunnen blijven leveren die schuilgaat achter het SCIOS-certificaat. SCIOS legt haar zienswijze uit op de eigen website

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit mensen die eerder hun diploma voor SCIOS Scope 1 en/of 2 hebben gehaald. Er is gekozen voor een gefaseerde invoering. Wanneer u aan de beurt bent, hangt af van het moment waarop uw diploma heeft gehaald: 

Fase  Doelgroep SCIOS-gecertificeerden
1 uiterlijk 31 december 2020 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die geen diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid is afgegeven dan wel dat het diploma voor 1999 is uitgegeven.
2 uiterlijk 31 december 2021 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2004 is afgegeven.
3 uiterlijk 31 december 2022 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2009 is afgeven.
4 uiterlijk 31 december 2023 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2014 is af geven.
5 uiterlijk  31 december 2024 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die een diploma kunnen overleggen van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat dat voor 2019 is afgeven.
6 Uiterlijk 31 december 2025 moeten die kandidaten zijn geslaagd voor de periodieke toetsing die in 2019 het diploma hebben behaald van de scope waarvoor bevoegdheid bestaat.


Inhoud
Vooraf zenden wij het lesboek toe, dat door de deelnemers goed moet worden bestudeerd.  Uw kennis over de verschillende typen installaties, verbrandingstechniek, ketels en branders, gasstraten, beveiligingen, de opstellingsruimte wordt opgefrist. 

Duur en lestijden
De instructie bestaat uit 6 dagdelen theorie.
Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur.
Zelfstudie: 16 uur. U dient zelf vooraf de theorie te bestuderen.
Locatie: Den Bosch of Apeldoorn.

Vermeld svp in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier als u kiest voor meerdere Scopes, welke dit zijn.
Bent u gecertificeerd voor meerdere scopes, dan kunt u een gecombineerd examen afleggen voor de SCIOS Scopes 1, 2, 3 en/of 5.  Alle samenstellingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld de Scopes 1 en 2, maar ook de Scopes 2, 3 en 5. Hier zit wel een risico aan: een aangemelde medewerker die niet slaagt voor een combinatietoets, wordt geen diploma voor een deel van de toets verstrekt.

De periodieke kennistoets wordt afgenomen door een van de drie door SCIOS aangewezen examenbureaus. Parkstad Opleidingen is examenbureau voor de SCIOS Scopes 1 t/m 10, 12 en 14. 

De periodieke kennistoets wordt digitaal afgenomen en bestaat uit meerdere soorten vragen: 
  • meerkeuzevragen;
  • sleepvragen;
  • meer uit meer vragen (meerdere antwoorden goed).
Tip
Beantwoord eerst alle vragen die u gemakkelijk kunt beantwoorden, dan heeft u daar in elk geval voldoende tijd voor. Ga daarna terug naar de nog niet beantwoorde vragen.

De hier genoemde examenkosten en -data gelden voor Parkstad Opleidingen. Ons examenreglement, de leverings- en annuleringsvoorwaarden vindt u hier.

Appeltje-eitje?
SCIOS stelt: “Om een idee te krijgen of de benodigde kennis voorhanden is, kunnen de kennis- en bekwaamheidseisen worden geraadpleegd. Het is niet vereist om een opfriscursus te volgen voordat de toets wordt gedaan. Lees in ieder geval de informatie over examens en toetsen om een indruk van de ervaringen met examens te krijgen. Het slagingspercentage bij de examens ligt om een veelheid van redenen niet bijzonder hoog. Houd daarmee rekening en vat ook de periodieke toets niet te licht op.“

Opfriscursus Wiskunde

Inzicht in en goede kennis van wiskunde is belangrijk voor een technische opleiding. Bij diverse SCIOS-inspecties dienen namelijk berekeningen uitgevoerd te worden. Is uw wiskundekennis in de loop der jaren weggezakt? Dan kunt u met de eendaagse Opfriscursus Wiskunde uw kennis ophalen én u alvast goed voorbereiden op een technische opleiding bij ons. 

Een volledig overzicht van onze opleidingen, examens en periodieke kennistoetsen vindt u in onze opleidingenmatrix voor de SCIOS Scopes 1 t/m 7c.

Reacties

Frans Groeneveld, Breman Zwolle Lesdatum: 28-10-2020
Beoordeling:
disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/parkstadinspec/domains/parkstad-inspecties.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374