Communicatievaardigheden voor leidinggevenden in de techniek

Optimaal leidinggeven in een technische omgeving (MBO/MBO+)
Op aanvraag

Kosten per persoon: ‚ā¨ 475,-
excl. btw en incl. lunch, lesmateriaal en certificaat van deelname

U geeft leiding aan medewerkers in een hectische technische omgeving, met vaak een hoge werkdruk. Het kan zijn dat uw medewerkers op andere locaties werken; dat betekent leiding geven op afstand. Hoe houdt u het hoofd koel? Deze training leert u welke stijl(en) van leidinggeven in uw situatie het beste past om zo het meeste uit uw mensen te halen. U krijgt een theoretisch kader aangereikt en u gaat oefenen met concrete praktijksituaties.

Communicatietraining voor leidinggevenden in de techniek

Deze praktische training is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden op MBO/MBO+ niveau in de techniek. De docent heeft jarenlange ervaring met communicatie-, persoonlijkheids- en leiderschapstrainingen in diverse organisaties. In de training kan hij inspelen op praktijksituaties in de techniek; ook weet hij welke eisen aan medewerkers in een technische - en vaak stressvolle - omgeving worden gesteld.

Resultaat

U bent in staat effectief te communiceren met collega's. U kent de diverse stijlen van leidinggeven en kunt deze effectief en persoonsgericht inzetten. U kunt omgaan met de verschillende kennisniveaus van de mensen waaraan u leiding geeft. U bent in staat motiverend te coachen en de verantwoordelijkheden en taken op een juiste manier te delegeren. 

Inhoud

Deze zeer praktijkgerichte cursus is concreet, direct toepasbaar. Zij leren een aantal functionele vaardigheden die zijn gerelateerd aan leidinggeven. Naast een theoretisch kader (Bateson, Covey e.a.) gaan ze vooral aan de slag met hun eigen praktijksituaties.

Duur en lestijden

De instructie duurt 2 dagdelen (van elk 3 uur).
Lestijden: van 09.00 tot 16.00 uur (graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn).
NB: instructies op de hierboven genoemde data gaan door bij voldoende deelnemers.
Deze instructie kan ook als in company training worden gegeven.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign