Examens SCIOS Scopes 1 t/m 7c

SCIOS examens stookinstallaties Scopes 1 t/m 7c
Op aanvraag
07 december 2021
Vol
15 december 2021

Kosten per persoon en per examen: 
€ 199,- voor SCIOS scope 7b en 7c (PI of EBI) of alleen een theorie examen, 
€ 599,- voor de scopes 1, 3, 4d en 7a (PO, PI of EBI), 
€ 699,- voor de scopes 2, 1-2 en 5a (PO, PI of EBI).

Bedragen zijn incl. diploma en eventueel lunch, excl. btw en opleiding.

Let op: op de in het overzicht genoemde data kunt u alleen een theorie examen afleggen. Wij nemen contact met u op voor de planning van het bijbehorende, individiuele praktijkexamen.

Onze opleidingen bereiden u voor op de SCIOS examens, die u succesvol moet afleggen om uw SCIOS-certificering te behalen. In onze opleidingenmatrix kunt u nagaan welke opleidingen u nodig heeft. Wilt u alleen het SCIOS examen bij Parkstad Opleidingen afleggen, lees dan verder.

Om SCIOS gecertificeerd onderhoud of inspecties aan stooktoestellen en brandstoftoevoerleidingen onder Scopes 1 t/m 7c uit te voeren, vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u eenmalig het SCIOS-examen voor de betreffende Scope en de betreffende werkzaamheden (PO / PI / EBI) succesvol aflegt. U kunt SCIOS examen doen bij Parkstad Opleidingen, ook als u elders uw opleiding heeft genoten.

SCIOS examens nieuwe stijl
Op 27 mei 2019 had Parkstad Opleidingen de primeur om de eerste SCIOS examens stookinstallaties nieuwe stijl af te nemen. Medio 2020 hebben we al enkele honderden examens afgenomen. Parkstad Opleidingen is examenbureau voor alle SCIOS Scopes voor zowel stookinstallaties als elektrotechnische installaties.
Alle theorie examens en een groot deel van de praktijkexamens worden afgenomen in Den Bosch.
De duur van de examens varieërt per scope. Dat geldt ook voor de aanvangstijden, omdat de examens individueel zijn. Als het examen zowel in de voor- als namiddag plaats vindt, verzorgen wij uw lunch. Het examenreglement en leverings- en annuleringsvoorwaarden vindt u hier.

Appeltje-eitje?
SCIOS stelt hoge eisen aan haar erkende inspecteurs en monteurs. Het examen vraagt dan ook veel van de kandidaten. SCIOS stelt op haar website: "Denk dus niet te licht over de examens en steek voldoende tijd in het leren van de theorie en de omgang met meetmiddelen. Lees in ieder geval de informatie over examens en toetsen om een indruk van de ervaringen met examens te krijgen. Het slagingspercentage bij de examens ligt om een veelheid van redenen niet bijzonder hoog.“ 

Interesse?
Wilt u een SCIOS-examen afleggen zonder voorbereidende opleiding? U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier; vermeld in het opmerkingenveld om welke Scope het gaat. Neem voor een los praktijkexamen contact op met onze planningsafdeling op 088-467 73 73.
Het examenreglement, onze leverings- en annuleringsvoorwaarden vindt u hier.

Toch eerst meer voorbereiding nodig? 
Een volledig overzicht van onze opleidingen en opfriscursussen vindt u in onze opleidingenmatrix voor de SCIOS Scopes 1 t/m 7c.

disclaimer privacy sitemap cookies